Eliminerar brus från bärbara speldatorer –

Inom kontorsautomation är allt under kontroll, men i en bärbar speldator genererar GPU / GRAFISK PROCESSOR en sådan mängd värme att kylsystemen efter ett tag inte kan förbli tysta, samtidigt som prestanda bibehålls. Med andra ord, med tiden värms grafikprocessorn upp och varvtalet ökar, vilket orsakar brus, men om vi vill behålla den sista inställningen sjunker prestandan eftersom frekvensen gör detsamma för att hålla grafikprocessorn säker. …

NVIDIA WhisperMode: Teknik som förändrade spelindustrin

NVIDIA WhisperMode är ett ultraeffektivt läge som är designat för att minimera ljudet från bärbara fläktar och ge en bra spelupplevelse för spelaren. Hur kan NVIDIA uppnå detta a priori är så svårt? Tja, detta är en blandning av tre tydligt differentierade faktorer:

  • FPS justering.
  • Smart urval av spelinställningar.
  • Mindre värme genereras i GPU:n.

Först och främst är NVIDIA ansvarig för att definiera WhisperMode-profilen i deras GeForce Experience. Tidigare har företaget mätt förbrukningen av var och en av sina GPU:er vid olika nivåer och scenarier, med olika grafikbelastningar och olika inställningar, så de har en komplett visning av hur varje modell beter sig i ett specifikt spel, och framför allt, hur många watt de använder för att bestämma de lämpligaste inställningarna för varje typ av konsumtion.

Bästa stället för visuell anpassning och strömförbrukning

Idag jobbar NVIDIA hårt på över 400 spel. Som vi vet, ju högre grafikbelastning, desto mer lider grafikprocessorn när spelet flyttas, och därmed lägre FPS och mer värme.

Tänk på att NVIDIA ställer in olika bildhastigheter och strömförbrukning för varje spel. Således, i FPS blir hastigheten högre och justeringen blir lättare, och i MMORPG

Men det finns en punkt där skalan går sönder och den visuella förbättringen är minimal jämfört med den ökade förbrukningen. WhisperMode optimerar denna kurva till den så kallade “effektiva inställningen”, som anses vara den mest optimala inställningen, så detta läge minskar ljudtrycksnivån med upp till 50 % (beroende på den specifika bärbara datorn).

Det är sant att vi inte kommer att ha samma prestanda som med WhisperMode inaktiverat, då det handlar om att hitta maximal effektivitet och kompromissa mellan effekt/förbrukning/ljudstyrka, så vi måste alltid ha detta i åtanke.

Slutligen har NVIDIA aktiverat detta läge för bärbara datorer med NVIDIA GTX 1060 eller högre och GeForce Experience 3.8 eller högre.

Relaterade artiklar

Back to top button