Elden Ring systemkrav och bästa inställningar

Elden Rings systemkrav och Elden Rings bästa inställningsguide har sammanställts för att ge dig allt du behöver för att få ut det mesta av din PC och börja ditt äventyr i Land Between.

När Elden Rings systemkrav släpptes på Steam var många oroliga för hur FromSoftwares senaste spel skulle köras på PC. Kan det vara svårt att spela på högsta möjliga inställningar, till och med 4K, med en så enkel inställning?

I själva verket är det så. Elden Ring kan spelas på en mängd olika PC-hårdvara, och det finns mer än ett dussin grafikinställningar för att få de ramar du vill ha, även om du vill öka bildhastigheten. Som sagt, bara för att det fungerar bra på en PC betyder det inte att spelet har en särskilt bra PC-port.

Elden Ring, liksom sina föregångare Sekiro: Shadows Die Twice och Dark Souls III, är 60 Hz. Så du behöver inte de bästa grafikkorten för att spela spelet. Medan Elden Ring känns bättre på en kontroller än en mus och tangentbord, är UI-omformningen för den senare fortfarande dålig.

Förutsatt att du inte störs av gränsen på 60 fps, låt oss ta en titt på Elden Rings bästa inställningar. Detta kan göra det möjligt för dig att åtgärda prestandaproblem om några. Fyra förinställningar är tillgängliga: Maximum, High, Medium och Low. Inställningarna kan dock justeras individuellt för var och en av de 14 individuella inställningarna. Det bör också noteras att det inte finns något stöd för Ray Tracing, men det kan läggas till spelet i framtida uppdateringar.

Med tanke på hur betydande kvalitetsminskningen är mellan Medium och Low, anser vi att låga inställningar bör undvikas så mycket som möjligt. Speciellt ljus och skuggor är otillfredsställande under Elden Rings Medium.

Systemkrav för Elden Ring

Vi har sammanställt de lägsta och rekommenderade systemkraven för Elden Ring åt dig.

Elden Ring minsta PC-specifikationer

OS – Windows 10PROCESSOR – Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 3 3300XGPU – Nvidia GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580 4GBBAGGE – 12 GBFörvaring – 60 GBDirectX – DirectX 12

Elden Ring rekommenderade PC-specifikationer

OS – Windows 10/11PROCESSOR – Intel Core I7-8700K / AMD Ryzen 5 3600XGPU – Nvidia GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX Vega 56BAGGE- 16 GBFörvaring – 60 GB SSDDirectX – DirectX 12

Elden Ring bästa inställningar (PC)

Texturkvalitet: Effekten av att ändra från Maximum till Medium är extremt blygsam, bara cirka 1 FPS. Ändå är det en av de viktigaste inställningarna att justera.Anti-Aliasing Quality: Förändringen i FPS orsakad av att sänka denna inställning från hög till låg var bara 1 fps. Därför är det bättre att använda högre kvalitet AA om du spelar på en 1080p-skärm SSAO: Ambient-ocklusion kan reduceras från Maximum till Medium utan att orsaka en betydande förlust i visuell kvalitet och kan förbättra prestandan något. Skärpedjup: Det är helt upp till dig att använda denna effekt. Det hjälper eller hindrar inte prestanda, så det skadar inte att göra detta. Rörelseoskärpa: Den här inställningen har som tidigare ingen praktisk effekt på prestandan. Skuggkvalitet: Aldrig, under några omständigheter, bör den här inställningen sänkas. Även om du använder den höga förinställningen, gå till de avancerade inställningarna och ställ in den på Maximum. Den enda orsaken till ett träds glödeffekt är när lövskuggor flimrar när en lägre skuggkvalitet används. Även om en sänkning av denna inställning ger en viss förbättring, är det inte värt det.

Elden Ring bästa inställningar för PC

Ljuskvalitet: Att sänka detta hjälper inte, så låt det stå på sin maximala inställning Effektkvalitet: Återigen, det blir ingen prestandavinst om du stänger av den här inställningen. Dessutom är det inte så stor skillnad mellan effekterna av hög och medelhög kvalitet.Volymmetrisk kvalitet: En annan inställning för att lämna det ifred. Den fantastiska atmosfären i spelet berikas med volymetriska effekter, och att sänka dem förbättrar inte bildhastigheten. Reflektionskvalitet: Det här är en annan inställning som har liten effekt på prestandan. Vattenytans kvalitet: Konstig ram skulle kunna tjäna på att sänka detta alternativ, men inte mycket. Slå på hög. Shader Quality: En av de mer lämpliga inställningarna för att sänka, Medium shaders förbättrar prestandan utan att avsevärt minska troheten jämfört med Maximum. Global ljuskvalitet: När du sänker den från Maximum till Medium, förbättrar den inte FPS alls . Gräskvalitet: Skillnaden i bildkvalitet mellan Maximum och Medium är större i gräsytor, men det kommer också att ge en betydande prestandaökning.

Med det i åtanke, här är Elden Rings bästa inställningar på PC:

Texturkvalitet – MediumSSAO – MediumShadow Quality – MaximumShader Quality – Medium Turf Quality – MediumAllt annat högt eller maximalt

Vi hoppas att du får ut det mesta av din dator när du spelar Elden Ring.

Elden Ring kommer att finnas tillgänglig för PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S från och med den 25 februari.

Relaterade artiklar

Back to top button