Ekoore Lucid 2 9.7 Granskning | AndroidWorld

Ekoore Lucid 2 recension 9.7

Ekoore det kommer inte att vara ett särskilt känt företag, men du har antagligen redan hört talas om det här på våra sidor, till exempel för den intressanta smartklockan, kallad Go Watch. Idag ska vi prova den senaste inkarnationen av familjens surfplattor Lucid: version 2 av 9,7 tum.

Förpackning

Inuti Lucid 9.7-paketet hittar vi USB-microUSB-kabeln, två små (små) handböcker och Huawei 3G-modulen som ska sättas in i surfplattan. Det är en märklig lösning, men det påverkar inte på något sätt den dagliga användningen av tabletten. Den teoretiska fördelen med att kunna uppdatera modulen i framtiden med en annan, kanske till och med LTE. Förutom att vi har en väggförsörjning med egen uttag för laddning (snabbare än det via microUSB).

Konstruktion och ergonomi

Ekoore åstadkom detta Lucid 9.7 följer i fotspåren av vad den redan hade gjort tidigare: surfplattan är elegant och till stor del tillverkad på baksidan av metall (med undantag av plastbandet, där du bor i 3G-modemet). I handen, med tanke på dess 520 gram, känns vikten, men den används fortfarande bekvämt utan att anstränga sig för mycket. De lätt böjda formerna på kanterna är också mycket tilltalande för ögat, vilket gör produkten estetiskt speciell. Volymknapparna är helt frånvarande, som replikeras via programvara.

Hårdvara

Ekoore Lucid 2 9.7 1

Ur hårdvaraegenskaperna skriker denna Lucid 9.7 verkligen inte ett mirakel, men lyckas ändå försvara sig. Vi har en 1,8 GHz fyrkärnig processor tillgänglig (exakt tillverkare är okänd) och bra 2 GB RAM-minne. Internminnet är 16 GB och kan utökas med en microSD. Den anslutning som erbjuds av modulen är endast 3G (och inte LTE), men förutom data låter den dig också ringa klassiska samtal och använder för tillfället högtalartelefonen, Bluetooth med ett headset eller ett trådbundet headset. Wi-Fi är b / g / n, medan det inte finns någon NFC-anslutning (det finns nästan aldrig på surfplattor). Volymen på de bakre högtalarna är tyvärr under genomsnittet totalt sett. Sammantaget är därför hårdvaran inte särskilt dämpad, förutom att detta inte garanterar korrekt fluiditet i systemet.

Kamera

5 megapixelkameran i denna Ekoore Lucid 2 (i 9,7-tumsversionen) är tyvärr otillräcklig. Vi kan därför betrakta det som acceptabelt endast för sporadisk och “akut” användning. Kvaliteten på bilderna är faktiskt inte acceptabel för användning på en PC och slutartiden är för hög.

Visa

Ekoore Lucid 2 9.7 7

Den nya 9,7-tums Lucids skärm är definitivt den höjdpunkt Ekoore lägger på köparens tallrik. Låt oss prata om en skärm IPS från 2048 x 1536 pixlar, som företaget själv kallar Retina, eller med en pixeldensitet som är högre än den som ögat bäst kan urskilja (på ett användningsavstånd). faktiskt är skärmens godhet svårt att ifrågasätta, även om det på andra faktorer (som kontrast och reflektion av solljus) fortfarande kunde ha gjorts bättre.

programvara

Anpassningen av Ekoore på denna Lucid 9.7 är praktiskt taget frånvarande och reduceras till någon standardapplikation och vissa objekt i växlingsfältet som kan nås från aviseringarna. Bland de få skillnaderna jämfört med Android-lager påpekar vi hur det här är möjligt att ställa in en knapp för att ta skärmdumpar till statusfältet eller aktivera en Ethernet-anslutning med ett speciellt tillbehör (ingår inte i paketet). Android är på version 4.2 av Android och det verkliga problemet ligger i systemets rena prestanda. Även utan någon applikation i bakgrunden är resultaten nedslående, systemet har många avmattningar och fördröjningar (liksom i animationerna för att stänga och öppna apparna), troligen på grund av en dålig optimering av systemet, eftersom riktmärkena gör det inte ge komplexa resultat “att slängas”.

Bland de förinstallerade apparna påpekar vi närvaron av en filhanterare, en app för ljudböcker, global sökning och programvara för videor (som också kan ses från galleriet).

Programvara: Webbläsare

Webbläsning genom Android-webbläsaren är tillfredsställande, även om den till stor del lider av samma avmattningar som resten av systemet. Det belönas emellertid delvis av skärmens godhet som låter dig läsa texterna på webbplatserna utan att behöva zooma.

Programvara: Multimedia

Multimediasektorn på denna surfplatta är, precis som hela systemet, lämnad lite åt sig själv. Musikapplikationen är i själva verket lager av Android, vilket är det mest föråldrade du kan hitta som en ljudspelare och till och med videospelaren är inget undantag. I det första fallet är det lätt att lösa med en app från Play Store efter eget val (till exempel Play Music), medan du för videor kan vara nöjd, särskilt med tanke på att surfplattan kan spela vilket videoformat som helst utan speciella problem.

Autonomi

Tablettens batteri är 9500 mAh, men med ett SIM-kort insatt verkade det som om vi använde resurser ivrigt. I vilket fall som helst, även med medelintensiv användning, fortsätter under dagen, kommer du att kunna täcka cirka en och en halv arbetsdag.

Pris

Ekoore Lucid 2 9.7 säljs för 249 € (189 € för 7-tumsvarianten), ett attraktivt pris med tanke på möjligheten att ansluta i 3G, ringa samt för skärmen med hög upplösning.

Inköp

Tabletten säljs direkt från Ekoores webbplats.

Riktmärke

Ekoore Lucid 9.7 riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button