egenskaper, åsikt och pris –

LED-monitorlampor har blivit mer och mer populära de senaste månaderna. En lösning som gör att du kan använda din dator i svagt ljus utan att anstränga ögonen, speciellt om du också vill göra anteckningar, läsa eller veta vilka tangenter du ska trycka på på ditt tangentbord.

Naturligtvis är detta teori, och säkert undrar många hur de beter sig senare i praktiken, om de är värda det eller inte, jämfört med traditionellt flexografiskt tryck som har följt oss i många år, och än idag är detta standardlösningen praktiskt taget för vilket bord som helst.

Nåväl, låt mig berätta, för i en månad nu har jag använt Ljuspanelen på Xiaomi Mi-datorskärmen. Så jag kommer att berätta allt om själva lampan, såväl som dess erfarenhet. Så du kan vara mycket tydligare om detta är ett intressant alternativ eller inte för dig.

Elegant och högkvalitativ monitorlampa

Jag tänker inte berätta för någon om Xiaomis goda arbete när det kommer till design och tillverkning av dess produkter, särskilt de som inte är mobiltelefoner, vilket den kinesiska tillverkaren är överväldigande medveten om.

Mi datorskärms ljusfält mycket elegant, minimalistisk och med mycket bra byggkvalitet. Mycket mer om vi tar hänsyn till priset i jämförelse med andra erbjudanden som också är mycket bra prissatta, men som praktiskt taget kostar det dubbla.

Själva lampan är, som du kan se på bilderna, ett mörkgrått, nästan svart, cylindriskt rör. tillverkad av metall … Detta ger den styrka och mycket hög kvalitet. Även om formen på lampan inte bara bildas av LED-röret, utan också av själva stödet, som används för nästan vilken bildskärm som helst.

Detta erbjuder ett system som är väldigt likt det du kan se på många webbkameror, en sorts klämma som i sin tur fungerar som en motvikt för att förhindra att kameran faller framåt från skärmen och stannar i den position du är i. postad. Dessutom har samma motvikt en gummerad del, så att den inte glider och lampan är alltid i idealisk position.

I mitt fall är Dells 25-tumsskärm idealisk och är varken för tjock eller för tunn. Även när jag flyttar lampskärmen med handen till ett annat läge, står lampan kvar. Och var försiktig, eftersom lampans fixeringssystem till den angivna basen är magnetisk.

Resten av armaturen kommer med en trådlös fjärrkontroll, som har en rund form och är mycket enkel att använda. Även om vi kommer att prata om den upplevelsen och hur den fungerar nedan. Nu en snabb översikt grundläggande tekniska data

  • Lampans mått: 17 tum bred och 2,3 cm i diameter.
  • Måtten på fjärrkontrollen är 3,4 cm hög och 26,5 cm i diameter.
  • Märkeffekt 5W
  • Den drivs via en USB C-anslutning och kräver 5V och 1A ström.
  • Färgtemperatur på lysdioder från 2 700 till 6 500 Kelvin.

Alltså är innehållet i paketet detsamma som det vi nämnde tidigare: lampa, sockel, fjärrkontroll, USB C till USB A-kabel och bruksanvisning.

Spara utrymme och förbättra skrivbordsbelysningen

Låt oss prata om användarupplevelsen, min erfarenhet efter att ha gått igenom olika typer av lösningar samtidigt som jag jobbat många timmar vid datorn och utfört alla möjliga uppgifter, från att enkelt skriva text till att redigera bilder och filmer.

Den största fördelen du hittar med denna typ av monitorlampa är att din bordet är väl upplyst och du sparar utrymme … Det kan låta fånigt, men på små bord eller där det finns andra tillbehör och prylar kan detta vara en stor förändring.

Dessutom, om du inte siktar på indirekt belysning för att skapa en viss ljusmiljö, så är sättet som Xiaomis förslag gör det mycket korrekt. Eftersom bara bordet är upplyst, och inte ljuset reflekteras inte från skärmen, och detta är viktigt. Något som vanligtvis inte händer med flexografi om du inte spelar med samma position, och på samma sätt kanske du inte får precis som du vill.

En annan intressant detalj är att tack vare detta magnetiska system kan LED-lampan vinkla med cirka 25º, och detta ger fortfarande mer kontroll över det upplysta området på bordet som är direkt framför dig. Om tangentbordet, boken du konsulterar eller anteckningsboken där du gör anteckningar är mer eller mindre nära skärmen.

Sedan är det problemet med kontroll. V trådlös handkontroll använder en frekvens på 2,4 GHz för att ansluta till lampan och drivs av två Triple A-batterier. Annars mycket lätt att använda :

  • Ett kort tryck tänder ljuset, ett annat släcker det
  • Vrider du hjulet åt höger ökar du intensitetsnivån och åt vänster minskar du den.
  • Håller du och vrider till höger går du till en sval färgtemperatur och gör du det till vänster blir det varmt. Du vet, mellan 2 700 och 6 500 Kelvin
  • Långt tryck aktiverar kommandolägen

Allt detta plus Ra95 färgåtergivningsindex innebär att även när du använder det för foto- eller videoredigeringsuppgifter påverkar det inte vad du ser på skärmen. Eftersom det inte färgar bilden påverkar det inte färgerna du ser, så detta är inget problem för uppgifter som kräver mer precision. Det kommer dock alltid att finnas personliga preferenser för hur man får jobbet gjort här.

Rekommenderad lösning

Efter alla dessa dagar av testning av Xiaomi-monitorlampan måste jag säga att användningen av den flexibla nacken fortfarande verkar intressant och väldigt bekväm i många situationer, men dessa erbjudanden ger intressanta fördelar.

Var lampan som låter dig reglera temperaturen, Det är mycket lättare att få till en trevligare belysning beroende på ögonblick, situation och aktivitet. Dessutom gör den trådlösa kontrollen av denna modell den mycket bekvämare eftersom du kan placera den där det blir lättare för dig att komma åt den.

Skärmstödssystemet är bra, och även om det inte skulle vara en idé för en bärbar dator, kan du alltid ta till en eventuell hylla du har gemensamt där du vanligtvis kan arbeta med den. Allt beror på alla, men det finns lösningar.

För övrigt, om man tittar på de möjliga alternativen, tror jag att även om det finns billigare alternativ, så kostar de på ett eller annat sätt inte mycket eftersom man offrar design eller komfort. I likhet med lösningar som BenQ kan det vara attraktivt, men dess högre kostnad betyder att om du är osäker på dess fördelar så kompenserar det inte för det.

Således, om du tillbringar mycket tid vid en dator, vill du göra det i alla situationer och med den komfort av belysning som åtföljer, vilket sparar utrymme, är detta en utmärkt lösning, och detta är motiverat varför många användare är ändra flexografi till en monitorlampa. Dessutom kan det ge dig många alternativ för att till och med uppnå mycket attraktiv belysning när du tar produktfotografering eller till och med när du spelar in en udda video.

Relaterade artiklar

Back to top button