Efter 8 flygningar om året är det en SpaceX-raket. –

Slutligen flyttades uppdraget framåt när det skulle börja. Förra tisdagen … Detta arbete utfördes där de allra flesta rymduppdrag i världen äger rum, vid Cape Canaveral.

Dessa uppdrag, som drivs av SpaceX, vill visa att raketer kan återanvändas tidigt i deras existens. Falcon 9 använde kärnan av en raket kallad B1060, som tidigare hade kastats ut i rymden upp till sju gånger. Varje gång en ny start görs slöser den miljontals dollar i pengar för SpaceX.

Lång bärande

Den första flygningen av denna enhet var förknippad med ett uppdrag som utfördes i samarbete med USA och dess rymdstyrkor, där en satellit användes. Falcon 9 Takeoff får det att bli för åttonde gången efter ett års användning av denna raketkärna.

Om man räknar hur ofta den här missilen har använts så är den vansinnig, men den är fortfarande i full tjänst och fullt fungerande. Ingen annan rymdfarkost från SpaceX eller något annat rymdföretag har gjort detta tidigare i historien. Rymdfarkosten som användes av NASA användes för andra gången. samma år , och större reparationer krävdes mellan resa och resa.

Elon Musk sa det tack vare Falcon 9 de kunde lära sig mycket av andra operationer för att starta om raketkärnor, vilket gjorde att hans företag inte tog så lång tid mellan flygen för att arbeta med flygplan.

SpaceX kommer snabbt att ändra det

Uppdraget i onsdags lämnade imponerande intryck av både start och landning. Detta uppdrag bar nästan 100 satelliter men det var liten nyttolast på planet, vilket gjorde det omöjligt för propellermotorn att återvända till en plats nära start.

Falcon 9

En bild säger mer än tusen ord, och det är mer än självklart överanvända Denna transportör för den här typen av SpaceX-uppdrag orsakar uppenbart slitage. Det råder ingen tvekan om att Elon Musks företag snart kommer att byta operatör för att fortsätta sina uppdrag utomlands.

Relaterade artiklar

Back to top button