EasySMX ESM-4108 recension: den knäppa och färgglada kontrollenheten för Nintendo Switch och PC

EasySMX ESM 4108 Nintendo Switch Controller Review

För en sekund, låt oss lägga vår passion för smartphones och tillbehör åt sidan för att fokusera på en annan passion för oss. Som bra nördar kan vi inte låta bli att uppskatta en bra spelsession med vår älskade konsol (eller naturligtvis från PC!) Och hybridkonsolen för den stora N är en av våra fasta. Av den anledningen har vi beslutat att lägga handen till styrenheten ESM-4108 för Nintendo Switch och PC, en märkeslösning EasySMX – Kinesiskt varumärke som specialiserat sig på kringutrustning för spel: ta reda på hur denna lågbudget-pad fungerade i vår recension!

EasySMX ESM-4108 recension för Nintendo Switch och PC

Försäljningsförpackningar

Regulatorns detaljhandelsbox EasySMX ESM-4108 det är en kartong med inneslutna dimensioner som visar anordningen på framsidan och dess olika egenskaper på baksidan. Inuti lådan hittar vi:

ESM-4108-kontroller; USB / USB-Type-C-kabel för laddning; manualer på italienska.

Design, material och byggkvalitet

EasySMX ESM 4108 Nintendo Switch Controller Review

Styrenheten har en beprövad design, inspirerad av Microsofts pad och själva Switch Pro Controller och introducerar inget nytt ur denna synvinkel. Inte för att detta är en defekt: de som letar efter ett giltigt och ekonomiskt alternativ till den klassiska Joy-Con hittar bröd för tänderna med ett ergonomiskt handtag och utrustat med en lätt halkfri beläggning på ryggen. Hela styrenheten är gjord i plast, med den övre delen kännetecknad av ett mönster som trycks jämnt och lätt sammetslen vid beröring. DE färger av pressen är bra även om det är möjligt att märka några små brister: på bilderna nedan, se hur utskriften inte är i jämnhöjd med kanten på de centrala knapparna (+, -, Hem och skärmdump). Det är också möjligt att observera hur samma tangenter svängs något mot höger kant. Det här är tydliga brister men det är möjligt att förbise dem eftersom vi står inför små estetiska defekter som inte äventyrar spelupplevelsen. Knapparna fungerar perfekt och du märker inte några svårigheter att trycka på.

Som nämnts ovan är hela dynan gjord av plast och det finns fyra knappar i det centrala området, nämligen de som redan nämnts +, , Skärmdumpar Och Hem. Längst ner till höger har virätt analog (omgiven av en ringa LED) och tryckknappspanelen ovanför den ABXY (varje tangent är bakgrundsbelyst). Vänster sida är upptagen av en analog och den klassiska korsa riktad. Knapparna sitter längs den övre kanten L och R. tillsammans med utlösarna ZL Och ZR; de senare är inte analoga och därför (liknar vad som händer med själva Joy-Con och med Switch Pro-styrenheten).

EasySMX ESM 4108 Nintendo Switch Controller Review

Mitt i knapparna L och R hittar vi en entré USB Type-C, används för laddning och för att ansluta styrenheten till datorn. Mitt i kroppen, mellan riktningskorset och den rätta analogen vi har fyra par lysdioder som anger enhetens anslutningsstatus.

EasySMX ESM-4108 Review – Vårt test

Styrenheten EasySMX ESM-4108 ansluter till Nintendo Switch på ett enkelt och intuitivt sätt. Det räcker Håll hem- och Y-tangenterna intryckta i några sekunder och välj sedan dynan i lämplig del av Switch tillägnad kontroller (i). När du har gjort parningen kommer anslutningen alltid att vara stabil och det kommer inga problem under spelsessionerna. När du stänger av konsolen (eller skickar den i viloläge) stängs dynan därefter. genom att trycka på hemknappen på kontrollenheten; men när du har återaktiverat konsolen räcker det långt tryck på hemknappen för att sätta på den och ha en anslutning praktiskt taget ögonblicksbild.

EasySMX ESM 4108 Nintendo Switch Controller Review

Vi försökte EasySMX ESM-4108 med olika titlar inklusive den klassiska Zelda och Odyssey, tillsammans med Smash Ultimate, Hollow Knight och andra. Med tanke på att detta är en styrenhet billig, produkten gör sitt jobb bara bra. Trots att man uppfattar en lätt stelhet knappar i kontroller är ganska exakt Och reaktiv, om än inte når nivån på dynorna som inspirerade den. Vår ESM-4108 har uppfört sig på ett utmärkt sätt under de olika spelsessionerna även om det är små felaktigheter under de mest framträdande plattformsfaserna och skyttarna.

Autonomi och laddning

En av de trevligaste aspekterna av EasySMX ESM-4108-styrenheten är verkligenautonomi, anförtrotts ett batteri från 600 mAh. Företaget förklarar ca 8 timmar av spelet och faktiskt är enheten väldigt nära denna varaktighet (mellan 7 och 8 timmar). Dessutom sker den fullständiga laddningen på cirka 2 timmar och 30 minuter, till och med lite mindre om inte helt urladdad.

EasySMX ESM 4108 Nintendo Switch Controller Review

Detta kan tyckas vara en självklarhet: meddelandet som indikerar den låga laddningsnivån på dynan kan dock vara mycket irriterande, särskilt mot de sista staplarna, innan den fullständiga urladdningen. Detalj som leder till att ansluta enheten så snart som möjligt så att du kan återvända till att spela med full kapacitet.

Anslutning

Anslutningen till Nintendo Switch Det sker genom Blåtand: det tar bara några sekunder att göra den första parkopplingen med konsolen och när den väl känns igen kommer anslutningen mellan enheterna att vara praktiskt taget omedelbar (som redan anges ovan). Det finns inga uppenbara problem på anslutningssidan: anslutningen mellan dynan och hybridkonsolen den verkar solid och fri från dopp.

EasySMX ESM 4108 Nintendo Switch Controller Review

För vilken oro PC, anger styrenhetens instruktioner att styrenheten kan ansluta direkt via kabel, utan att nämna den trådlösa anslutningen. Med den medföljande USB-kabeln hittade vi faktiskt inga fel och anslutningen gjordes på ett ögonblick.

När det gäller Bluetooth, anslutning av EasySMX ESM-4108-handkontrollen till PC: n (en ingångsspellösning från ASUS) hade vi huvudvärk. Kudden ansluts sömlöst via Bluetooth, men fungerar inte ordentligt med spel (antingen installerat direkt på datorn eller via Steam och andra plattformar). Uppenbarligen är detta en produkt som huvudsakligen är designad för Switch, ska endast användas på PC i kabelform (i det här fallet fungerar enheten utan problem).

EasySMX ESM-4108 Review – Slutsatser och pris

När man tittar på panorama av konsolstyrenheter är det lätt att gå vilse i en myriad av lösningar och alternativ till de “officiella” kuddarna. Följaktligen är det bra att komma ihåg vad du letar efter från dessa enheter: om du siktar på en styrenhet som ägnas maximal precision, kalibrerad till millisekunden, är det lämpligt att utan dröjsmål vända sig till vad som erbjuds av mamma Nintendo (eller av andra, kanske …). Om du pekar på en styrenhet som presenterar rätt balans mellan kvalitet och pris, finns i olika extravaganta färger (och verkligen inte dåligt), då är EasySMX ESM-4108 verkligen något för dig.

Enheten föreslås faktiskt att 22 € via varumärkets officiella hemsida med hjälp av rabattkod exklusiv GIZCHINA. Här hittar du sidan som är avsedd för produkten som kommer ihåg att dra nytta av gratis frakt.

Sammanfattningsvis är det sammanlagt cirka 22 € för en trådlös kontroller för Nintendo Switch (och PC, men i det här fallet bara via kabel) är verkligen ett mer än acceptabelt pris. I gengäld erbjuder EasySMX ESM-4108 en stabil anslutning, a bra noggrannhet och av reaktivitet (men inte på nivån för de högre modellerna, förstås) och en knäppt utseende men verkligen behaglig.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button