EasyAcc Olive Speaker Bluetooth, recension av GizchinaIT

Vi vet redan EasyAcc, ett företag som framför allt är känt för sina kraftbanker, av vilka vi har granskat tidigare. Men med spridningen av marknaden för bärbara högtalare ville företaget också presentera sig inom denna sektor, som inkluderar den produkt vi granskar idag: vi pratar faktiskt om EasyAcc Olivhögtalare Bluetooth.

Kommer den att kunna sticka ut från de många förslagen på marknaden? Ta reda på det i vår recension!

EasyAcc Olive Speaker finns på Amazon.it som erbjuds till priset av 26,99 euro, inklusive Prime-frakt ingår. Mer information om produkten på den officiella Easyacc.com-webbplatsen.

EasyAcc Olive Bluetooth-högtalare – Försäljningspaket

Easyacc olivbluetooth-högtalare

Förpackningen, i svart färg, presenterar de tekniska egenskaperna på baksidan. Inuti hittar vi:

EasyAcc Olive Speaker Bluetooth; USB / mini-USB-kabel för laddning; 3,5 mm AUX-kabel ca 1 meter lång; högtalarbatteri; bruksanvisning med tekniska specifikationer.

EasyAcc Olive Bluetooth-högtalare – Design och byggkvalitet

Vi står inför en högtalare med en längd på 21 cm och av 6,7 cm vid den största bredden, med en form som liknar en fotboll.
Bärbarhet är inte bland de bästa, med tanke på de dimensioner som inte exakt finns, men den har en vikt på ungefär 150 gram, inte särskilt överdrivet.

Easyacc olivbluetooth-högtalareSkalet är helt gjort av plastmaterial, med gallret som speglar enhetens former, smalnar i mitten och vidgas vid ändarna (där 2 förare), och är omgiven av en färgad linje (i detta fall blå men orange finns också), vilket ger designen en modern känsla som kompenserar för det ”billiga” utseendet som plasten ger.

Easyacc olivbluetooth-högtalarePå toppen hittar vi panel med multimedia-kontroller: spela / pausa / svara samtal och de två knapparna för volymkontroll eller för att ändra spår.

Det finns också Mode-knappen, med vilken du kan bläddra igenom högtalarens olika funktioner, som vi kommer att analysera senare.
Denna panel är omgiven av ett spår, där det finns driftslamporna, blå när högtalaren är på och röd när den laddas.
Centralt, under denna panel, finns också passiv subwoofer.

Easyacc olivbluetooth-högtalareSamt genom Blåtand Och AUX, är det möjligt att ansluta till högtalaren också via micro SD och USB. På baksidan hittar vi de relativa ingångarna, förutom hörlursingången, mikro-USB-ingången för laddning och på / av-knappen.

Slutligen, längst ner på högtalaren hittar vi facket på batteri, vilket är avtagbar.

EasyAcc Olive Bluetooth-högtalare – Tekniska specifikationer

Här är listan över tekniska specifikationer:

2 förare 1,5 tum + passiv subwoofer, med 2x2W RMS-effekt; harmonisk distorsion (THD) av 10%frekvensresponsområde 15020000 Hz;FM-radio med frekvenser 87,0-108,0 MHz.

Varken SNR-känslighet eller impedansvärden rapporteras.

EasyAcc Olive Speaker Bluetooth – Autonomi

Easyacc olivbluetooth-högtalareSom redan nämnts finns det i det nedre facket batteriet, en avtagbar enhet från 800 mAh 3,7 V.

där ladda från 0 till 100% utförs i ungefär 2.30 / 2.45 timmar och låter oss använda högtalaren för cirka 3 timmar vid medelhög volym; varaktigheten ökar uppenbarligen om du håller en lägre volym och / eller använder högtalaren via AUX / USB / microSD.

EasyAcc Olive Speaker Bluetooth – Anslut till enheter och FM-radio

Easyacc olivbluetooth-högtalarePå tal om anslutning är det där Bluetooth 4.0 + EDR klass 2.
Att para ihop med enheter är nästan omedelbart, med en användningsområde på cirka 9 meter utomhus, som sjunker till cirka 7-8 om vi är inomhus och med hinder i mitten.

Ljudprotokoll som stöds är nu utbrett A2DP Och AVRCP med avseende på stereomultimediefunktioner och protokoll HFP och HFS för telefondelen.

Om det senare är telefonkvaliteten densamma som nästan hela denna kategori av enheter: bra ljudlyssning, dålig mikrofonkvalitet.

Easyacc olivbluetooth-högtalareSom förväntat i inledningen presenterar EasyAcc Olive en rik anslutningspark, som det finns USB- och microSD-ingångar. Det måste dock komma ihåg att det inte finns någon visning, så navigering inom dessa källor är verkligen svårt, eftersom du bara kan bläddra från spår till spår utan att kunna utforska mapparna.

Det finns också funktionen av FM-radio, med ett frekvensområde på 87-108 MHz.
Första gången du använder den här funktionen måste du ställa in ditt bostadsområde, en åtgärd som utförs genom att välja radioläge och hålla ned Play-knappen; när detta är klart försvinner avstämningszonen och du kan bläddra igenom radiostationerna med hjälp av knapparna för att byta spår.

Vi hittade dock några problem: för det första att inte vara utrustad med en skärm och inte kunna radiostationer i förinställningar, varje gång måste vi bläddra från frekvens till frekvens tills vi hittar den önskade.

Men det största problemet är att, när inställningen har genomförts, detekteras bara en station ändå, eftersom samma station alltid spelas, även när du bläddrar till nästa eller föregående station. Tydligen verkar det som om andra användare också har rapporterat om ett liknande problem, särskilt när de använder inomhus. Vi vill dock specificera att det bara kan vara ett problem för detta exempel.

EasyAcc Olive Speaker Bluetooth – Ljudkvalitet och volymer

Kvalitativt sett talaren överraskar inte eller besviker. Det deklarerade frekvensområdet återges på ett väsentligen bra sätt; de basar är inte exceptionella, ja de har närvaro, men inte särskilt fyllig, och håller höga volymer ofta en liten effekt av Sidokedja sammanfaller med bastrummet i låtarna.

Medellånga / höga frekvenser är bra, även om de i vissa områden visar en klassisk “medium” ton i en radio, som tenderar att skaka, även om inte alltför tydligt; i vissa situationer tenderar den harmoniska distorsionsprocenten att märkas.

Om ljudkällan vi använder har en equalizer kan rendering förbättras något.
En annan sak du märker är högtalarens resonansreaktion baserat på ytan på vilken den är placerad. För att ge ett exempel, placera det på ett bord, tenderar ljudet att kvävas lite, medan resonansen förbättras om vi placerar högtalaren i en högre position, kanske ovanpå ett objekt, som en piedestal.
De volymistället är det ganska högtframför allt tack vare närvaron av två förare.

EasyAcc Olive Bluetooth-högtalare – Slutliga tankar

För att avsluta, EasyAcc Olivhögtalare Bluetooth det är åtminstone en intressant produkt, särskilt med tanke på mängden tillgängliga ingångar och en mycket bra volym.

Det kan vara en lämplig enhet för dem som letar efter ett alternativ till högtalarna på sin anteckningsbok eller för dem som inte letar efter särskilda kvalitativa föreställningar; De som å andra sidan särskilt brydde sig om ljudkvaliteten kan hitta bättre förslag på marknaden och i genomsnitt till samma pris (om inte mindre).

EasyAcc Olive Speaker finns på Amazon.it som erbjuds till priset av 26,99 euro, inklusive Prime-frakt ingår. Mer information om produkten på den officiella Easyacc.com-webbplatsen.

Relaterade artiklar

Back to top button