DxOMark på LG V30: det som borde ha varit dess starka sida är dess svaghet

Note: We hope you enjoy reading this article: DxOMark på LG V30: det som borde ha varit dess starka sida är dess svaghet

DxOMark har publicerat sin rapport om LG V30, och ärligt talat gick det inte så bra i toppen av sortimentet av det koreanska huset. Tillkännagav på IFA i september förra året, med särskild tonvikt på videoinspelning, det är just på detta område som han avvisas väsentligt och får bara 73 poäng. De 82 poäng totalt de är faktiskt resultatet av det goda värdet på bilderna, som når 87, men de 98 poängen på Pixel 2 eller 97:an på iPhone X och Mate 10 Pro är långt borta.

Så vad är det som är så föga övertygande med videor enligt DxOMark? För det första autofokus, instabil i alla ljusförhållanden. Dessutom också stabilisering är inte bra, och vid en belysningsändring, den vitbalans kan misslyckas. Å andra sidan är bruset lågt och färgerna är korrekta under de flesta förhållanden.

När det gäller bilderna är färgåtergivningen utmärkt liksom vitbalansen även i svagt ljus och inomhus.

Ljudnivån i svagt ljus är också väl kontrollerad och exponeringen är bra under alla förhållanden. Zoomen är inte mycket, dock saknas porträttläget (även för att den andra kameran inte används för det ändamålet) och det låga dynamiska omfånget anklagar scenerna med hög kontrast lite.

Du hittar hela rapporten på DxOMarks hemsida, men vem vet att den inte borde skrivas om snart, för det verkar som att en “förbättrad” version av LG V30 kommer, även om vi inte vet hur stor skillnaden blir i det fotografiska fältet.

Relaterade artiklar

Back to top button