DxOMark expanderar: autonomi och batteriprestanda har inga hemligheter (foto)

Precis som det verkade för oss för några dagar sedan, har DxOMark just meddelat förlänga hans tekniska kunskaper om smartphones. Det välkända franska laget har faktiskt presenterat det nya testprotokoll batteri och autonomi av mobila enheter.

DxOMark presenterade i detalj referensprotokollet, som består av olika stadier inom vilken en teknisk egenskap relaterad till batteriet i den smartphone som analyseras testas. Låt oss se de viktigaste tillsammans:

  • Autonomi, den fas av DxOMark-testet som svarar på frågan “Hur länge håller smartphone-batteriet på under specifika aktiviteter?”. Denna typ av test utförs i olika scenarier, såsom den typiska användningen av en smartphone under dagen och den som används i specifika aktiviteter som ett röstsamtal, multimedia-streaming och spelsessioner. Från diagrammen som presenteras av DxOMark om de första testerna på Huawei P40 Lite, Galaxy M51 och Motorola Moto G9 Power kan vi få en uppfattning om hur enheterna beter sig i de situationer som beskrivs ovan.
  • Ladda om, den fas i vilken de aktuella batteriernas laddningsprestanda testas. Då hittar du information om laddningshastigheten, om tiden som krävs för full laddning.
  • Effektivitet, testfasen som försöker kvantifiera timminskningen av batteriet under urladdning och laddning baserat på användningssammanhang.

LÄS OCH: Xiaomi Mi 11 Ultra, recensionen

Som tidigare nämnts har DxOMark för närvarande testat Huawei P40 Lite, Galaxy M51 och Motorola Moto G9 Power tillsammans med ett dussin andra enheter när det gäller batteriprestanda. Hitta den fullständiga rankningen på den här adressen, där vi för närvarande ser Galaxy M51 i spetsen följt av Wiko Power U30 och OPPO Find X3 Neo. Från testerna har vi sett hur Samsungs M51 erbjuder högsta autonomi, medan P40 Lite stod ut för sin höga laddningshastighet.

Vi förväntar oss att de kommer att läggas till under de kommande veckorna fler och fler modeller. Som alltid kommer vi att hålla dig uppdaterad om kommande nyheter.

Källa: DxOMark

Relaterade artiklar

Back to top button