DxOMark är hänsynslös: Nokia 8:s fotografiska prestanda krossades utan att överklaga (foton)

Note: We hope you enjoy reading this article: DxOMark är hänsynslös: Nokia 8:s fotografiska prestanda krossades utan att överklaga (foton)

Även om vi under vårt test hade hittat mer än bra resultat för foton och videor gjorda Nokia 8det var uppenbart att a direkt konfrontation med de heliga monstren av panoramabilden av smarttelefoner i toppklass skulle inte ha funnits bland dess strängar. Detta betyder dock inte att klarskuret av hans fotografiska sektor av DxOMarköverraska oss inte lite.

Nokia 8 har faktiskt sammanlagt poäng på 68i sig inte ett dåligt resultat i absolut mening, men det blir så om det infogas i klassificering av de enheter som tidigare testats av DxOMark. De 17:e plats faktiskt bakom – och inte lite – väldigt daterade smartphones som t.ex iPhone 6 (2014) och Galaxy S6 (2015), eller av liten status som t.ex Lava Z25absolut inte kan betraktas som ett lysande resultat.

I synnerhet Foto tagit har lyckats att försvara sig – utan att någonsin briljera – med hänsyn till korrekt exponering, vitbalans och porträttläge, medan detaljnivån, det höga digitala bruset och svårigheten i vissa förhållanden med ljusstyrka och kontrast har lånade sidan till hård kritik.

Men betyget drogs ner ytterligare av kvalitet video-bedömde otillräcklig på grund av otillräcklig stabilisering, ett begränsat dynamiskt omfång och svårigheten att autofokusera när ljuset är lågt.

För att avsluta en dom nästan hänsynslöskan du också överväga det korta avståndet som skiljer Nokia 8 från dess lysande såväl som föråldrade och föråldrade förfader, aka Nokia 808 Pure View. En smartphone lanserad i 2012 – fortfarande med Symbian OS! – på den tiden en referenspunkt för mobilfotografering, vilket 5 år senare var bara lite föråldrad från Nokia-familjens nya flaggskepp.

Kort sagt en ganska tydligt avslag för Nokia, som förmodligen betalade priset för att ha genererat stora förväntningar med denna apparat av honom, misslyckas med att stödja dem. Därmed inte sagt att Nokia 8 tar dåliga bilder eller oacceptabel video snurrar in absolut mening, snarare. Men det är klart att det finska varumärket kommer att behöva Gör bättre så här att återvända till att tävla för topplaceringarna, med början på den förväntade Nokia 9.

Relaterade artiklar

Back to top button