DuckDuckGo slår rekord och fortsätter att växa bland användarna –

Stor ökning av användningen av DuckDuckGo

Om vi ​​pratar om vilken som är den mest använda Söksystem i Spanien kommer Google säkert att tänka på. Detta är huvudsaken och mycket. Nu, som med nästan allt, har vi ett brett utbud av möjligheter. Det finns många alternativa sökmotorer som vi kan använda i vårt dagliga liv, oavsett vilken enhet vi använder. En av dem är DuckDuckGo.

DuckDuckGo har sett en enorm tillväxt de senaste månaderna. I själva verket har han precis passerat en viktig milstolpe och nått 100 miljoner sökningar på en dag för första gången. Det hände den 11 januari, för bara en vecka sedan.

Om vi ​​tittar närmare på deras data kan vi se att förra året, 2020, fanns det fler Sök 23 miljarder … Det är 62 % mer än föregående år. En betydande ökning, och detta återspeglar en växande oro bland användare att skydda sina data och upprätthålla säkerheten hela tiden när de surfar på webben.

Anonym sökning utan loggar

Vad får fler och fler användare att välja DuckDuckGo som sin sökmotor? En av anledningarna är sekretess. Detta lovar sökningar är anonyma och att de inte lämnar några register. Detta är något som många användare värderar väldigt positivt.

Tänk på att stora sökmotorer som Google spårar användare för att göra vinst. När allt kommer omkring är personlig information på webben av stort värde. Till exempel vilka sajter vi besöker, vilka smaker vi har, där vi kan erbjuda mer personliga produkter …

Vi har sett mycket på sistone relaterat till Facebooks och WhatsApps integritet. Det kan också få användare att leta efter alternativ för att utföra sökningar utan att kompromissa med deras data.

Men det är också väldigt viktigt att DuckDuckGo är det bra sökmotor … Det vill säga att vi kan hitta många andra alternativ som också är integritetsbaserade, men som erbjuder väldigt begränsade sökresultat och inte är en bra tjänst för användarna. Å andra sidan är detta alternativ också mycket populärt eftersom det erbjuder något av hög kvalitet.

Var också medveten om det anpassar sig mycket bra till mobila enheter … Den har till och med en app. Vi vet redan att idag har användningen av denna typ av utrustning blivit utbredd i förhållande till datorer. Därför kan alla verktyg som är optimerade för mobilen vara framgångsrika.

Kort sagt, medan DuckDuckGo fortfarande är väldigt långt ifrån Googles marknadsandel måste vi naturligtvis ta hänsyn till den betydande tillväxt som den har upplevt på senare tid. Det som verkar vara en trend och vi kommer att se det 2021. Vi lämnar också en handledning för dig där vi visar dig några alternativ till DuckDuckGo.

Relaterade artiklar

Back to top button