Dubbeltryckningsgesten på baksidan av en mobiltelefon visas med Android 12 –

Vi har precis startat 2021 och ser redan alla rykten och information relaterade till Android 12, den nya versionen av Googles operativsystem, som borde bli officiellt om bara tre månader. Idag såg vi en funktion som skulle ta från Ios 14 även om det redan har kommit bakifrån i Android.

Ni kommer alla ihåg att en av de mest slående egenskaperna IOS 14-system var den som gjorde att du kunde utföra vissa uppgifter genom att dubbelknacka på baksidan av din telefon. Tja, det ser ut som att den här funktionen också kan vara tillgänglig i den nya versionen av Googles operativsystem.

Back Tap även i Android 12

När vi sa att det hände bakifrån var det det samtidigt som iOS 14 introducerade det dubbelklicka fungera på baksidan av iPhone Android 11 har redan testat en liknande funktion under utvecklingen av sin beta. Men i slutändan fick den här funktionen inte godkännande från Google och det var Apple med iOS 14 som förde katten i vattnet, överraskande med dess funktionalitet. I Android 11 kallades denna funktion ” Columbus “.

Denna funktionalitet gjorde att du i princip kunde aktivera olika åtgärder på telefonen genom att dubbelklicka på baksidan av telefonen. Denna funktion var ursprungligen avsedd för kör in Google Assistant ett enklare sätt, men det erbjuder också möjligheten att anpassa sitt beteende. Det verkar som om denna funktion tillbaka till Android 12 och ser effekten av detta på iPhone, det har alla indikationer på att det kommer att bli en aktiv funktion i den stabila versionen av Android 12.

En gest för olika funktioner

Så vitt vi vet kommer den här funktionen att kunna utföra olika uppgifter i den nya versionen av Android förutom Google Assistant. Ta också skärmdumpar, pausa videouppspelning, återuppta, öppna aviseringar , eller få tillgång till olika applikationer. Innan du använder detta dubbeltryckningsläge måste användaren ställa in det med något som en kalibrering så att beröringen endast aktiveras under det intervall som användaren har valt för att undvika oavsiktliga beröringar. Å andra sidan, om vi inte behöver den här funktionen kan vi det väljer att stänga av den helt så det kommer inte att vara ett påtvingande av ett system.

Det verkar som att Google tog bort den här funktionen just för att oavsiktliga beröringar kunde ha inträffat. Men vi förstår att mellan Apple att lägga till det till iOS tidigare och förbättra processen, kommer det att vara möjligt att se det på Android 12 … Naturligtvis är det inte känt för närvarande om den här funktionen kommer att nå Pixels endast med den här versionen av systemet, eller om den kommer att vara tillgänglig för alla mobiltelefoner från första början.

Källa> GSMArena

Relaterade artiklar

Back to top button