Du kunde inte säga! Nya prishöjningar för iPhone 13 –

Enligt ett inlägg på hemsidan planerar Apple att öka priset på den kommande iPhone 13-serien som ett sätt att kompensera för stigande chiptillverkningskostnader från den ledande chipleverantören TSMC. Och just i en tid då bokstavligen alla fabriker behöver dessa komponenter, tvingar efterfrågan ett knappt utbud att tvinga deras priser att stiga.

Enligt rapporten, TSMC planer öka kostnaderna för tillverkning av chips , som påverkar flera kunder, inklusive Apple. Denna ökning kan vara upp till 20 % för “avancerade och mogna tillverkningsprocesser”, och de nya ändringarna förväntas träda i kraft i januari. Givetvis kommer prisjusteringarna även att påverka beställningar som är planerade till december så att Apple kan gå längre och höja priserna på sina telefoner under presentationen.

Hur dyr blir iPhone 13?

Källor säger att priserna för TSMC:s avancerade tillverkningsprocesser under 7nm, med andra ord för Apple-processorer, kommer att stiga 3-10%. Äpple TSMC:s största kund, kommer att se hur han måste höja priset på dina telefoner från 3 till 5 %, enligt undersökta källor.

För att kompensera för stigande kostnader siktar Apple på att höja priserna på alla iPhone 13s för att “mildra effekten av tillverkningskostnaderna på den nya iPhonen utan att kompromissa med telefonernas lönsamhet.”

Enligt marknadskällor kommer Apple sannolikt att ta ut högre priser för sin nästa iPhone och andra produkter. Många bärbara datortillverkare, som har höjt priserna med 5-10 % i år, fortsätter att leta efter sätt att mildra effekterna av stigande kostnader på deras lönsamhet.

Det betyder till exempel att iPhone 13 kommer att kosta från 909 euro till 959 euro iPhone 13 Mini kostar cirka 849 €, medan iPhone 13 Pro och Pro Max kostar 1 219 € respektive 1 329 €, med en ökning på 40-60 € vardera.

Concepto iPhone 13 Mini

Kom ihåg att bland ändringarna nya iPhone När det gäller iPhone 12 kommer det att finnas ProRes-stöd för video och video i porträttläge. Batteriet med högre kapacitet tack vare det mindre hacket och införandet av nya styrkretsar är skyldiga till prisuppgången för företagets telefoner.

De nya telefonerna förväntas presenteras runt den 14 september.

Relaterade artiklar

Back to top button