Drive for PC, den nya Google Drive-klienten för Windows –

Det är inte första gången Google försöker infiltrera Windows. Google hade redan en officiell klient för Microsofts operativsystem som inte fungerade alls. Med tiden ville Google ändra fokus på sitt verktyg för att fokusera mer på att säkerhetskopiera och synkronisera filer genom att köra Säkerhetskopiera och synkronisera … Och, naturligtvis, denna nya klient var inte framgångsrik. Och om två klienter inte räcker, erbjuder Google även professionella användare en annan mer komplett klient: Filsystemström

Google har för många dubbletter av produkter och det tvingar dem att städa upp då och då. Och som en del av den saneringen avser jätten att stänga av alla molnsynkroniseringsklienter den har för närvarande, och skapa en enda klient för alla typer av användare att försöka slå Windows 10 med: Disk för PC

Drive for PC låter dig använda Google Drive från Windows 10

PC-skivan blir universell klient för alla Google Drive-användare , både hemma och professionellt. Sammantaget, förutom namnbytet, erbjuder den här nya klienten ett antal funktioner och möjligheter som hittills bara varit tillgängliga för användare av professionella versioner av Google Drive.

Några av nya möjligheter som vi hittar i den nya Disk för PC:er som inte är tillgängliga i den nuvarande klienten:

  • Använda delade enheter (om planen tillåter)
  • Synkronisera enskilda filer för offlineanvändning.
  • Se vem som redigerar filer i realtid med Microsoft Office.
  • Integration med Microsoft Outlook och Meet.
  • Kopiera foton och videor direkt till Google Foto istället för Drive.
  • Mörkt läge.

Men den här nya klienten kommer att lämna oss att sakna två mycket intressanta funktioner. Å ena sidan kommer vi inte att kunna ignorera tillägg när vi synkroniserar filer, och å andra sidan kommer vi inte att kunna synkronisera enskilda mappar.

Tillgänglighet

I slutet av året kommer Google att förena användningen av alla kunder. Användare som använder appen Startup and Sync omdirigeras automatiskt till Disk för PC , vilket tillåter användning av ytterligare funktioner som den här klienten erbjuder jämfört med sin föregångare.

Windows 10 har mycket att välja på. Bäst när det gäller prestanda och pris är En skiva … Om vi ​​betalar för Office 365, utöver Microsoft Office-paketet, kommer vi att ha 1 TB till vårt förfogande för att spara den data du vill ha i Microsoft Cloud. Om vi ​​vill ha mer integritet kan vi välja Mega och dess 50 GB gratis krypterad lagring, eller om vi vill ha något professionellt kommer vi definitivt att installera Dropbox.

Finns det en plats för Google Drive med så många moln? Låt oss se om den nya Desktop Drive lyckas fånga vår data.

Relaterade artiklar

Back to top button