Dramatisk nedgång i antalet spelare i Battlefield 2042

Antalet spelare på Battlefield 2042 sjönk under 1000 spelare. Battlefield 2042 upplever sin värsta period i franchisens historia, med många spelare som begär återbetalning för sina inköp. EA gjorde sina fans besvikna med den senaste utgåvan av den långvariga serien. Spelet släpptes innan det var helt färdigt, så många buggar och problem uppstod på dag 1. Buggar och fel som ses i spelen den första dagen är inte ovanliga; Ändå lider Battlefield 2042 av en annan nivå av misslyckande.

Många fans och spelare har fortfarande svårt att tro att spelet inte innehåller ett röstchatt-alternativ. I den senaste historien om multiplayer shooters har det inte funnits ett annat spel utan en röstchatt-funktion. Dessa problem har resulterat i en minskning av spelarbasen och spelets lägsta samtidiga spelare någonsin.

Antalet spelare i Battlefield 2042 sjönk på grund av Halo Infinite

Till Steam-databasen Enligt Battlefield 2042 har för närvarande mindre än 1 000 spelare, med flest samtidiga spelare som når 1784 i juli. Under de senaste 5 månaderna nådde det maximala antalet deltagare 105 397. EA, utvecklarna och utgivaren av denna franchise, hade ett mycket dåligt år för serien.

Antalet spelare i Battlefield 2042 sjönk

Den tidigare spelversionen hade fler samtidiga spelare än förra spelet. Battlefield V har för närvarande cirka 9000 aktiva spelare och nådde 18 712 på 24 timmar. Det är extremt överraskande att se att den tidigare spelversionen överträffar den nyligen släppta versionen.

Enligt forskningen ovan hade lanseringen av Halo Infinite samtidigt som Battlefield 2042 en betydande inverkan på samtidiga spelare. Jämfört med Battlefield 2042 erbjuder Halo Infinite spelare en mycket flytande och tekniskt överlägsen spelupplevelse. Som jämförelse har tidigare Halos ett högre genomsnittligt antal samtidiga spelare.

Det ser ut som att spelet förlitar sig på nästa uppdatering för att fixa buggar med sin spelarbas. I den framtida uppdateringen kommer det att fixa många problem. Många buggar kommer att fixas, särskilt resultattavlan och andra paketproblem. Det kommer också att finnas förbättringar av röstchatt-alternativet och några kartor över spelet för att ge spelarna en bättre upplevelse. Det finns inget releasedatum ännu för den här kommande uppdateringen, men EA har sagt att den ska vara ute i mitten av april.

Relaterade artiklar

Back to top button