Dra nytta av PowerPoint för att skapa videor och animationer med detta trick –

Till stor del på grund av den mångsidighet vi erbjuder, används applikationen i både företags- och personliga eller pedagogiska miljöer. Dessa presentationer, som vi utvecklar steg för steg, är skapade av en serie bilder som vi skapar. Man bör komma ihåg att ett av målen med detta program är att på något sätt locka uppmärksamheten från dem som vi ska göra en presentation för. För allt detta erbjuder PowerPoint oss ett antal funktioner och egenskaper som kommer att hjälpa oss i den här typen av projekt.

Dessutom är det mycket värt att notera att vi här inte kommer att begränsa oss till att bara använda texter. Själva programmet följer med andra rubriker som Word eller Excel ger oss möjligheten att använda många ytterligare element. Här syftar vi på objekt som bilder, videor, grafer, tabeller etc. Med lite kreativitet och tålamod kommer vi alltså att få riktigt imponerande resultat i våra personliga presentationer.

Men inom dessa områden vill vi inte fokusera på detta, utan på vad vi kan göra med dessa projekt när de väl är slutförda. Samtidigt vill vi berätta att vi inte bara kommer att kunna generera PPTX-fil eller liknande med själva presentationen. Genom att helt enkelt följa några enkla steg som vi visar dig nedan kan vi skapa annat intressant multimediainnehåll som en utdatafil.

Få videor, foton och animationer av dina PowerPoint-presentationer

Faktum är att efter att ha skapat en multimediapresentation, som vi pratar om i PowerPoint, kommer vi inte alltid att behöva den för en formell miljö. Samtidigt kan det visa sig att datorn som vi ska återge den på inte har det här programmet. Det är därför själva applikationen erbjuder oss flera lösningar så att vi kan få de resultat vi vill ha. Med detta sagt vill vi berätta att vi har möjligheten att skapa en video eller animation från det här projektet som vi precis har avslutat.

skapa video i PowerPoint

Dessutom kommer vi att uppnå detta på ett extremt enkelt sätt och utan användning av tredjepartsverktyg, allt från samma PowerPoint. Om vi ​​till exempel vill få en video från detta bildprojekt går vi först till Arkiv-menyn. Sedan behöver vi bara klicka på alternativet “Exportera” för att välja Skapa video

Å andra sidan, som vi nämnde tidigare, har vi också möjlighet att skapa en animerad gif, PDF fil eller bara ett foto. Detta är vad vi uppnår tack vare Spara som avsnitt som vi hittar i de flesta applikationer. Men istället för att välja filformatet som programmet erbjuder oss som standard, måste vi välja det som intresserar oss i det här fallet. Så vi finner att vi kan välja mellan PDF, GIF , JPG, BMP , Etc.

Relaterade artiklar

Back to top button