Doogee X6 Pro, recension av GizChinaIT

För några veckor sedan berättade vi om Doogee X6, billiga low-end-enhet som inte hade uppskattat oss och som vi bara hade rekommenderat till en mycket begränsad typ av användare; en kort stund bort har vi möjlighet att prova Doogee X6 Pro och som vanligt är vi redo att ge dig våra domar.

En ny generation processor 4G-kompatibilitet och lite annat kött på elden Doogee för att försöka göra den här enheten mer välsmakande. Resultatet? Ta reda på det i vår recension.

Doogee-X6-pro-005

Doogee X6 Pro kan köpas på Amazon till priset av 119,88 €. Det är möjligt att dra nytta av vår exklusiva rabattkod för 20%DK3KE2MK“.

Doogee X6 Pro, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Doogee X6 Pro – detaljhandelsförpackningar

Doogee-X6-pro-009

Praktiskt taget identisk med standardvariantern, inuti försäljningspaketet för Doogee X6 Pro vi hittar:

Doogee X6 Pro; strömförsörjning med Italiensk sockel från 0,7A; mikro-USB – USB-kabel; bruksanvisning på engelska.

Doogee X6 Pro – Design och material

Doogee-X6-pro-006

På en konstruktiv nivå står vi helt inför en smartphone gjord av plast och med standardformer men med en speciellhet i tangenterna, med tanke på närvaron på sidoram, i plast med metallliknande konsistens, gudar “Elasticitetsarm” -tangenter, byggd i linje med ramen, som förutom att ge designen en extra touch av originalitet, garanterar större hållbarhet över tid.

Anordningen är därför praktiskt taget identisk med Doogee X6 tidigare analyserat, med vilket det också delar dimensionerna av 155 x 78,6 x 9,5 mm, med en vikt av brunnen 182 gram.

På en ergonomisk nivå övertygar inte enheten helt; utöver måtten inte väl optimerade och en bestämd liten vikt, den Doogee X6 Pro det har ett bakstycke som är något hal, vilket är anledningen till att användningen med en hand ofta äventyras.

Nedan hittar du dock layouten på knapparna och ingångarna på Doogee X6 Pro.

Doogee-X6-pro-001

Från vänster sida Doogee X6 Pro presenterar den klassiska rockern för volymjustering.

Doogee-X6-pro-00

På höger sida har å andra sidan på-, lås- och av-knappen satts in.

Doogee-X6-pro-0010

Längst ner hittar vi helt enkelt huvudsystemets mikrofon, medan på framsidan finns de förkromade och icke-bakgrundsbelysta peksknapparna.

Doogee-X6-pro-004

Överst, äntligen, finns mikro-USB-kontakten tillsammans med 3,5 mm-uttaget för hörlurar.

Doogee X6 Pro – Display

Doogee-X6-pro-007

Precis som sitt yngre syskon är X6 Pro-skärmen en 5,5 tum diagonal med upplösning HD 1280 x 720 pixlar och densitet lika med 267 PPI.

där färgåtergivning han är ensam tillräcklig, med gudar inte särskilt djupa svarta och lite gråaktig när du vrider på skärmen. Alternativet är dock närvarande Miravision, med vilken du kan justera skärmens kontrast och mättnad efter din smak. Betraktningsvinkeln är diskret utan några speciella kritiska problem.

där maximal ljusstyrka den är inställd på en nivå tillräcklig, vilket säkerställer en acceptabel sikt under solen, men ljusstyrkessensorn är inte särskilt tillförlitlig, med tanke på att den är lat vid inställningsförändringar, medan andra gånger helt tvärtom.

De pekskärm är tillräcklig, men multi-touch är begränsad till 2 handen samtidig, en aspekt som inte ska underskattas om du är en “sprinter typing”.

Doogee X6 Pro – Internt minne

Ombord på Doogee X6 Pro vi hittar 16 GB internminne, som, med undantag av systempartitionen och minnet som är användbart för standardapparna, blir cirka 10 GB tillgängligt av användaren.

På enheten är det dock möjligt att utöka minnet via Micro SD-kort upp till maximalt 32 GB, tack vare kortplatsen på baksidan och som gör att du kan använda de två SIM-korten samtidigt, med tanke på att det inte delas med ett av de två.

Doogee X6 Pro – Hårdvara och prestanda

Åtminstone på komponentnivå Doogee har tagit några steg framåt med den här modellen och utrustar den inte längre med en “gammal generation” -processor utan med en yngre Mediatek MT6735P som, även om det är lågt, är kompatibelt med LTE och instruktioner 64 bitar.

Databladet, därför, förutom processorn MT6735P fyrkärnig 1 GHz, presenterar bra 2 GB LPDDR3 RAM-minne till 533MHz och en Mali T-720 GPU MP2 400 MHz, komponenter som jämfört med enhetens standardvariant är något högre och garanterar på vissa sätt något bättre prestanda.

Vid daglig användning, i operationer som surfning och i spel som Asfalt 8 Och Real Racing 3 enheten körs på ett trevligt sätt (tydligt i spel vi talar om låga detaljer), utan att gå under stress på ett särskilt sätt.

Dessutom har Doogee X6 värms inte upp, tack vare både plastkonstruktionen och prestandan med låg effekt: vid videouppspelning verkar slutligen enheten vara kompatibel med prover i FullHD MP4 och MKV, medan 4K inte ens stöds på distans.

Nedan hittar du dock riktmärke utförs med Doogee X6 Pro.

Doogee X6 Pro – Antutu riktmärke

Doogee X6 Pro – Ljud

Doogee X6 Pro

Negativ aspekt som Doogee X6 Pro aktier med standardvarianten ärhögtalare som, förutom att vara placerad i ryggen, alltid har erkänts som en “kritisk punkt” under daglig användning inte lyckas vara tillfredsställande på grund av en volym maximal effekt inte tillräckligt och ofta för kort att höras.

Dessutom är kvaliteten inte den bästa, eftersom ljudet är dämpat och inte särskilt rent.

Doogee X6 Pro – Anslutning

Den största och mest intressanta skillnaden från standardmodellen X6 redan granskat, är närvaron av en nya generationens modem vilket garanterar full kompatibilitet med LTE-nätverk som, med den här enheten, fungerar väl.

Presentera stödet till Dual sim liksom gänget 20 (800 MHz) för 4G; bra mottagning, snabba omkopplare och inga problem att markera inomhus.

Bluetooth i kombination med några smartklockor skapade inte svårigheter för oss, liksom Wi-Fi som efter några “timmar av att slå sig ner” inte visade några större problem.

Doogee X6 Pro – Kamera

Sektorn kamera förblev densamma, för vilken vi har en fotosensor från 5 megapixlar i ryggen (som når 8 megapixlar via mjukvaruinterpolation) medan kameran på framsidan är 2 megapixlar (5, alltid interpolerat).

Skottens kvalitet är väldigt låg under alla förhållanden; fotografierna är nästan alltid ogenomskinliga, med en vit patina som verkar drabba varje skott, vilket gör det inte särskilt tydligt och definierat. Blixten fungerar dåligt och även om det används med mycket nära motiv är det svårt att belysa ”scenen”.

Doogee X6 Pro – 720P HD-videoinspelningstest

Doogee X6 Pro – Programvara

Doogee X6 Pro kom ombord Android 5.1 Lollipop, med en modifierad ROM i gränssnittet men med ett lagerhjärta; på funktionsnivå Doogee har lagt till klassiska anpassningar genom tiderna, nämligen Vakna gest, programmerad till- och frånkoppling och några andra.

När det gäller optimering går enheten smidigt; webbläsaren är det vanliga beståndet av Android, liksom de andra applikationerna där vi bara hittar några grafiska förändringar.

Doogee X6 Pro – Autonomi

Pratar om autonomi, den Doogee X6 Pro i likhet med sin yngre bror lyckas det garantera goda resultat, att vara i besittning av en visserligen low-end processor när det gäller prestanda, men “high” när det gäller energibesparing.

I daglig användning gör Doogee X6 Pro tack vare dess batteri (avtagbar) från 3000 mAh tillåter oss att utföra stressiga dagar från 8 till 21.30 ungefär, med nästan 4 och en halv timmes aktiv skärm med Wi-Fi och 4G i lika stor proportion och maximal ljusstyrka.

Doogee X6 Pro – Fotogalleri

Doogee X6 Pro – Slutliga tankar

Doogee X6 Pro, som redan nämnts för standardvarianten, är det en enhet som rekommenderas för användare som letar efter en bra sekundär smartphone, som kan utföra alla funktioner på ett värdigt sätt, men framför allt kostar det inte en förmögenhet.

Om vi ​​ville göra en jämförelse med Doogee X6, är den aktuella smarttelefonen idag mer rekommenderad på grund av kompatibilitet med 4G och några andra aspekter som gör Pro-varianten mycket mer attraktiv.

Doogee X6 Pro kan köpas på Amazon till priset av 119,88 €. Det är möjligt att dra nytta av vår exklusiva rabattkod för 20%DK3KE2MK“.

Relaterade artiklar

Back to top button