Dölj de mest använda programmen från Windows Start-meny –

Men naturligtvis, förutom betydelsen av Redmond-systemet som sådant, måste vi också överväga de applikationer vi installerar här. Även om Windows i sig erbjuder ett brett utbud av förinstallerade program , vi brukar lägga till favoriter senare. Vi kan göra detta både från företagets egen butik, Microsoft Store, eller från tredje parts webbplatser.

Således, i detta operativsystem, som du säkert vet, båda UWP appar och appar för livet kan samexistera. Vi har också flera sätt att komma åt allt vi installerar i Windows , allt beror på vad som är mest bekvämt för oss. Till exempel binder vi regelbundet många av de program vi använder oftast till själva systemets aktivitetsfält. Detta gör att vi alltid kan se dessa genvägar så att vi kan öppna dessa program när vi behöver dem.

Med allt och med det finns det andra sätt att komma åt dessa program förutom de vi pratar om och som vi använder varje dag. Vi kan till exempel skapa genvägar till dem på systemskrivbordet eller öppna dem från själva Start-menyn. Faktum är att Microsoft själv förlitar sig på den här metoden, som vi diskuterade, även om inte alla gillar Start-menyn. I själva verket är det ett element som till stor del borde ändras, något som många användare har efterfrågat under en tid.

Det finns rekord i den, Levande brickor och vanligtvis skapas mappar som motsvarar allt vi lägger till i operativsystemet. Faktum är att vi kan säga det medan vi använder Windows 10 , vanligtvis i det här avsnittet ser vi en lista över applikationer. De är vanligtvis uppdelade i flera sektioner, till exempel “Nyligen tillagda”, “Föreslagna” eller “Använda ofta”.

Allt detta, som du förstår, ger oss direkt och bekväm tillgång till program installerade i Windows. Men antingen för att vi vill förenkla nämnda Start-meny, eller av integritetsskäl, så kan vi ställa in vad ser du här. I synnerhet talar vi om möjligheten att dölja listan över de mest använda programmen i det här avsnittet. Detta är något som vi kan göra enkelt och i några få steg. Därför kommer vi nedan att förklara hur man gör detta, och kommer därför inte längre att se det som standard.

Det bör nämnas här att när man aktiverar själva funktionen är den mest använda sektionen startmenyn sparas spårar de appar vi använder mest. Detta är allt för att visa memes genom listan i Start-menyn vi pratar om. Men ja, vi har möjlighet att ta bort den här listan över mest använda applikationer från Start-menyn om vi vill. För att göra detta berättar vi att det första vi måste göra är att få tillgång till Windows-konfiguration Bilaga.

Detta är vad vi enkelt uppnår genom att helt enkelt använda Win + I kortkommando, t.ex. Vi kan också hitta den genom att gå in i systemstartmenyn och klicka på den kugghjulsformade ikonen som vi ser här. Så snart ett nytt inställningsfönster visas på skärmen, har vi i det här fallet valt avsnittet “Personalisering”.

Dölj de mest använda programmen från inställningarna

Som vi kan se, på vänster sida av detta avsnitt, ser vi de olika tillgängliga alternativen. De tillhör alla olika operativsystemkomponenter som vi kan anpassa efter eget tycke. Därför, i det här fallet, placerar vi en sektion som heter Hem på det angivna sidofältet. Som du kan föreställa dig, i det nya fönstret som dyker upp, hittar vi flera alternativ för att anpassa Start-menyn, som vi för närvarande är intresserade av.

Så vid det här laget måste vi ändra väljaren märkt Visa mest använda applikationer så att den avaktiveras. Som vi kan se kunde förändringen inte vara enklare eller snabbare, allt för att skydda vår integritet lite mer på Windows.

Tack vare denna förändring har vi effektivt sett till att nästa gång vi öppnar Start-menyn kommer den mest använda delen av applikationslistan att döljas. Naturligtvis, för att öka den integritet som vi så mycket kräver av Windows, kan vi ta ytterligare ett steg i frågan om de mest använda programmen. Och samtidigt har vi möjligheten att helt inaktivera Windows funktion som håller reda på de appar vi använder mest.

Det är värt att notera att när detta är gjort kommer vi att ha möjlighet att ytterligare förenkla Windows Start-menyn. Och faktum är att från samma avsnitt kan vi också inaktivera andra väljare, till exempel de som visar nyligen tillagda appar eller erbjudanden.

Inaktivera spårning av de mest använda programmen i Windows

För att uppnå detta, som vi nämnde i förhållande till de mest använda programmen, går vi återigen åt Windows-konfigurationsapplikationen, som vi berättade tidigare. Men nu ska vi klicka oss vidare Sekretess delen av huvudfönstret. Sedan i panelen som vi ser till vänster, i det här fallet, går vi till General.

Nu ska vi hitta en annan väljare som den föregående, men i det här fallet står det Tillåt Windows att spåra programstarter för att förbättra Start och Sök resultat. Den är aktiverad som standard, så vi behöver bara flytta den för att stänga av den.

Relaterade artiklar

Back to top button