Discord-kompatibilitetsproblem och Windows 10 ger fel när du spelar –

Discord är en mycket använd chattplattform i spelvärlden. Denna plattform används både för sändning och för kommunikation via video, ljud eller text med andra spelare. Det anses vara ett oumbärligt verktyg för alla spelare.

Tyvärr har ett stort antal användare stött på under de senaste dagarna Direct3D-fel 12 när du försöker köra vissa spel i Windows 10. Spel stängs automatiskt, utan förvarning eller med ett fel. Fel uppstår vanligtvis i spel som använder DirectPlay-teknik, vilket är fallet med Word of Warcraft, ett mycket populärt streamingspel.

Discord är inkompatibelt med den senaste Windows 10-uppdateringen

Efter mycket efterforskning och många huvudvärk från spelarna verkar det som om problemet är kompatibilitetsproblem mellan KB4598291 patch och Discord-blandningsläge … Vi varnade redan för två dagar sedan att den här uppdateringen skulle vara mycket kontroversiell. Speciellt när dess ändringar blir en del av de kumulativa korrigeringarna som släpptes den 9 februari 2021.

Efter att ha lagt till dussintals klagomål började Microsoft arbeta tills det äntligen hittade grundorsaken till problemet. Brist på kompatibilitet med senaste Windows-kvalitetsfixarna kraschar eller kraschar spel när de öppnas i Discord-överlagringsläge.

Felet verkar påverka alla användare av Windows 10 versionerna 1909, 2004 och 20H2. Tidigare versioner (som 1903 och 1809) påverkas inte.

Hur man felsöker

Det snabbaste sättet att göra detta är inaktivera Discord Blend Mode så att spel kan fungera smidigt. Vi kan tillfälligt byta till en annan dator, surfplatta eller smartphone för att chatta tills Microsoft och Discord löser problemet. En annan mycket mer radikal lösning är att avinstallera programmet från PC:n så att spelen fungerar igen utan problem.

Discord säger sig ha släppt ny verktygsuppdatering detta gör att allt fungerar bra igen. Således kan vi söka efter nya versioner av programmet från dess huvudfönster för att installera den senaste versionen och använda programmet igen utan problem.

Vi kommer i alla fall ihåg att KB4598291-patchen skapar många fler problem än den löser. Många användare upplever blå skärmar och prestandaförsämring efter uppgradering. Därför, om vi stöter på något av dessa problem, måste vi avinstallera den problematiska uppdateringen från datorn för att allt ska fungera normalt igen.