Digi fungerar inte, fiber- och mobilproblem –

Tusentals rapporter om webbplatskrasch och dussintals Twitter-inlägg har satt oss på spåren av Digi Mobils operativa problem. De mest kommenterade problemen tyder på att de inte kan använda det fasta internet (fiberoptik), mobilt internet eller ens något snack om fullständig “avstängning” av sina tjänster eftersom de inte kan använda tjänsterna enligt avtalet.

per område, Barcelona verkar vara den stad i Spanien som har flest klagomål, även om den övervakas noga Madrid … Vi har också några rapporter om resten av bosättningarna i hela landet, även om de inte är så massiva. Denna information kan komma att ändras under de närmaste minuterna på grund av oförutsägbarheten av denna typ av sammanbrott.

Operatören använder som vanligt inte sina sociala medier för att bekräfta ett misstag eller försäkra kunderna, och denna ondska drabbar inte bara Digi Mobil. Sanningen är att en enkel tweet kommer att hjälpa användare att se att det finns ett problem och att en lösning är under utveckling, men tyvärr föredrar de alltid att “maskera” och “gömma” dessa saker, och försöker att inte gå längre.

Nätet är nere och den indirekta fibern är nere också

Som vi såg hösten påverkar även Digi Mobils webbplats, som för närvarande inte är tillgänglig. Google Chrome returnerar ett “ERR_CONNECTION_TIMED_OUT”-meddelande som indikerar att det inte kan ansluta till målservern som är värd för webbplatsen i fråga.

Å andra sidan får vi även in rapporter om kundproblem med indirekt fiber från Movistar, även om de inte ger allt för mycket detaljer om det. Det som är tydligt är att detta är en betydande nedgång, om vilken lite information har rapporterats av operatören.

Digi-telefoner

Även om det kan finnas mättnadsproblem, är det här supportnumren för den rumänska operatören Digi Mobil:

  • 1200 : Gratis telefon när du ringer från operatörens nät
  • 642 642 642: Gratis telefon från operatörens nät. Om vi ​​ringer från en annan operatörs nätverk kommer kostnaden för samtalet att vara lika med kostnaden för ett samtal till en mobil inom den taxa som fastställts av var och en av dem.
  • 901 666 642: Telefonen är tillgänglig från alla operatörer till en kostnad i enlighet med de priser vi har förhandlat fram för 901-nummer. Om vi ​​är från DIGI så är kostnaden densamma som för ett samtal på nätet.

Uppdaterad 11:25 – Digi publicerar information om förekomsten av problem på deras sociala nätverk.

Uppdaterad 16:00 – Den rumänska operatören rapporterar att dess tjänster gradvis återställs. Det finns för närvarande inga nyheter om ekonomisk ersättning.