Detta tillbehör är inte kompatibelt med iPhone, varför får jag det här meddelandet? –

Om enheten fungerar korrekt

Lägg inte mer vikt vid det i det här fallet. Det kan vara ett systemfel som av någon anledning identifierar tillbehöret som icke-original och låter dig använda det. Detta kan åtgärdas i en framtida iOS-uppdatering. Naturligtvis, om du får ett meddelande och arbetar intermittent, är det uppenbart att det kan finnas ett verkligt kompatibilitetsproblem, så vi rekommenderar att du fortsätter att läsa den här artikeln.

Är tillbehöret verkligen kompatibelt?

Innan vi fortsätter att läsa allt vi har att berätta om det här inlägget, möjliga orsaker och lösningar, finns det något extremt viktigt, nämligen att tillbehöret verkligen är inkompatibelt med enheten. Kontrollera tillbehörshandboken eller lådan för att se om det är det. Ibland hittar vi enheter märkta “iPhone-kompatibla”, men då är det specificerat att de bara fungerar med ett fåtal av dem. Därför är det mycket viktigt att se till att så är fallet. Om du inte kan hitta informationen kan du besöka tillverkarens webbplats, eller till och med kontakta dem eller butiken du köpte den från ifall den inte stämmer överens.

Prova att uppdatera din iOS till den senaste versionen

De flesta tillbehör, oavsett om Apple eller inte, kräver en minimiversion av iOS-operativsystemet för att fungera. Detta beror på att det i vissa tidigare versioner inte var möjligt att ansluta dem eftersom iPhone inte är redo för denna programvara. Det är därför det första tipset att tänka på är att alltid uppdatera din telefon till den senaste versionen av iOS som finns för den, vilket du kan göra i Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

Om du är redan i den senaste versionen , bra, du kan fortsätta läsa vad vi har att erbjuda i den här artikeln. Om din iphone är gammal och den uppdaterar inte till den senaste versionen, uppdatera den till den senaste tillgängliga versionen också, för det kanske kan vara användbar. Det bör noteras att uppdatering av enheten också förbättrar prestanda och säkerhet, så du vinner ändå.

Om detta händer med Bluetooth-enheter

Vanligtvis visas inte felmeddelandet vi beskriver när du försöker ansluta en Bluetooth-enhet, men om det gör det är det uppenbart att du har något att kontrollera. Först och främst, är iPhone kompatibel med dessa typer av tillbehör? Du kanske försöker ansluta den till en Bluetooth-spelkontroller, mixerkonsol eller kringutrustning som en mus som inte fungerar på enheten. Om du ser till att den är kompatibel med telefonen du har uppdaterat som vi nämnde ovan och andra kan du prova följande.

  • Se till tillbehöret har ett batteri Om du byter jobb och jobbar hos en annan arbetsgivare måste den nya arbetsgivaren skaffa ett nytt arbetstillstånd åt dig.
  • Följ instruktioner inställd av tillverkaren av tillbehöret för att ansluta till iPhone.
  • Slå på och av Bluetooth för att återställa anslutningar.
  • Starta om iPhone stäng alla möjliga bakgrundsprocesser som kan vara svåra att koppla.
  • Återställ Iphone om du anser det nödvändigt, även om det är ett mycket radikalt beslut.
  • Kontakta Apple och/eller tillbehörstillverkaren för att diskutera problemet.

Med originalladdare eller hörlurar

Om du använder originaltillbehöret och fortfarande får ett varningsmeddelande om inkompatibilitet är det uppenbart att något är fel. Här finns flera möjligheter; för det första det tillbehör är inte riktigt original … Detta kan hända om du har gjort ditt köp från en annan butik eller onlinebutik än Apple eller en auktoriserad leverantör. Se till att det faktiskt finns där, och om det är från någon av dessa officiella butiker, uteslut helt att det är ett tillbehörsproblem.

En annan möjlighet är det tillbehör skadat och iPhone kommer att känna igen det som inkompatibelt. Kontrollera änden av kabeln som är ansluten till enheten och se till att den inte är skadad. Om du behöver använda ett mellantillbehör, till exempel en Lightning to Jack-adapter, måste du testa det på det också.

Äntligen måste du utforska iphone-porten som du ansluter tillbehöret till. Antingen Lightning eller ett hörlursuttag. Om den är fysiskt skadad eller om du misstänker att den har en inre vattenskada eller något annat problem kan du kontakta Apple för att få den kontrollerad. Vi rekommenderar i alla fall ta bort det använd alltid en mjuk borste och/eller en luddfri pinne eftersom små dammpartiklar som kan samlas här kan vara dödliga för lederna.

När du ansluter tillbehör från tredje part

Återigen, vid det här laget rekommenderar vi att du kontrollerar alla tillbehör och iPhone-kontakter för att avgöra om det finns ett problem. Om du, som vi varnade i första stycket, redan är övertygad om att den är kompatibel med din iPhone bör du kontakta säljaren. Enheten kan ha varit defekt, speciellt om du köpte den alldeles nyligen och även om den fungerade bra till en början. Därför kommer den i dessa fall att omfattas av en laglig garanti och de måste ge dig en annan ersättningsmodell eller erbjuda dig en återbetalning.

Relaterade artiklar

Back to top button