Detta kunde ha varit den första Android-telefonen

Note: We hope you enjoy reading this article: Detta kunde ha varit den första Android-telefonen

Det är alltid fascinerande att upptäcka ursprunget till operativsystem Och enheter som är en del av våra liv idag. De 2007 det har faktiskt gått till historien som födelseåret för smartphones som vi känner dem idag tack vare lanseringen av första iPhonemen under dessa månader kampen för att definiera framtida den var långt ifrån skriven, med flera aktörer som Google, Apple och Microsoft som engagerade sig i ambitiösa projekt.

Att avslöja lite bakgrund är Rich Mineren av medgrundarna till Google, i en serie inlägg om Twitter där han förnekar att Google kopierade Apple, men faktiskt utvecklade en din enhet parallellt.

Vid den tiden var Larry Page övertygad om att smartphone de skulle bli fickdatorer, och det största bekymret var det Microsoft upprepar sin dominans den hade på PC-marknaden på den begynnande sektorn med Windows Mobile. Google investerade i webbläsare, och såg i smartphone en lovande satsning.

Fem månader före lanseringen av iPhone, Google studerade två enheter, Förr Och Dröm. Förr var en modell som Blackberry och Dream, eller Google G1den var istället utrustad med en pekskärm.

Som du kan se på bilden ovan var telefonen utrustad med en QWERTY tangentbord infällbar i mycket ljus fluogrön färg, som även kunde skymtas från kanterna när den är stängd. Samma färg användes för Googles varumärke ovan, för i fysiska knappar för eposten och den snigel (“@”) precis under skärmen och ikoner ner.

Omedelbart nedan finner vi faktiskt knappar för svar och den avslag av samtal, den Hem och den tillbakaknappvar och en markerad med en ikon som hjul baserat påorientering telefon. Till höger finns det en cirkulär ring, uppenbarligen för att flytta mellan menyer, och enligt Miner var detta bara ett av alternativen för inmatningen, menat inte för rotation utan för att trycka.

Lanseringen av iPhone förändrade allt. Förr avbröts och projektet Dröm fördes fram. Likheterna med iPhone enligt Miner berodde bara på tekniska gränser vid tiden och kl liknande teknik. 2008 blev Google G1 den mytomspunna HTC Dream eller T-Mobile G1. Telefonen var utrustad med fem fysiska knappar och en styrkula för rörelse i menyerna, samt en lätt krökning i botten för att formas efter ansiktet.

Miner fortsätter sedan med att säga att man vid den tidpunkten trodde att smartphonemarknaden skulle ha nått 30 % av telefonimarknaden, inte att det skulle helt uppslukad, är det Android den har aldrig jagat Apple, 2010 överträffade den den.

Tyvärr, vad Miner inte förklarar är vad som hände mellan mitten av 2006 och den 2008 och varför Dream / Google G1 har inte lanserats tidigare. Vid den tidpunkten måste det kanske stå klart att faran inte var Microsoft, utan Äpple.

Relaterade artiklar

Back to top button