Detta japanska företag har upphört med produktionen av humanoida robotar. –

Så är fallet med människoformade robotar i Japan, som har svårt att hitta en plats att hysa dem på. Det japanska robotföretaget SoftBank meddelade i tisdags att det produktionsstopp mänskliga robotar eftersom människor inte ber dem att köpa dem.

Ovanlig teknik

Det är normalt att den här typen av produkter inte är framgångsrika på marknaden eftersom vi inte är vana vid att interagera med denna typ av humanoida robotar. Även om det är sant att de kan vara mycket användbara för oss, litar vi inte på dem. futuristiska tekniska former.

En annan faktor att tänka på när man bestämmer sig för att köpa en humanoid robot är att eftersom detta är något nytt, kan den ha systemfel som hindrar den från att göra sitt jobb. höger. Det kommer inte att vara första gången ett företag har tagit ut en produkt på marknaden som inte fungerar till en början, och det är bara i framtida uppdateringar och framtida releaser som perfekt produktoptimering har uppnåtts.

Ännu en i familjen

Pepper är namnet på en av dessa japanska robotar utvecklade av Softbank. Denna maskin utförde hjälpuppgifter vid företagen i denna grupp och utförde också gemensamt sådana arbeten som sjukvård eller äldreomsorg … Han har mycket användbara färdigheter som gör honom till en utmärkt följeslagare för kommunikation.

Dessa robotar har ansiktsigenkänning och kan kännas som en människa, och du kan prata med dem om olika ämnen. Faktum är att den har sådana möjligheter, om du till exempel är ledsen kommer den här maskinen att försöka muntra upp dig talar eller sänder ut de bilder han har genom skärmen han har på bröstet.

Robotisk

Företaget lanserade robotar till försäljning 2015. hög pris, eftersom det var nödvändigt att betala $ 2 000 för att reservera det. Robotarna kan användas i vårdcentraler, skolor, rekreationsområden eller olika butiker.

Det betyder inte att det här är slutet på mänskliga robotar, utan att du bara behöver förtjäna kundernas förtroende med en bra produkt och, naturligtvis, att den här typen av produkter i framtiden kommer att vara mycket vanligt i många hem runt om i världen. Fred.

Relaterade artiklar

Back to top button