Detta filter låter dig dricka havsvatten på några minuter –

De senaste åren har de utvecklats på många tekniska sätt för att försöka hitta ett sätt gör vätskan drickbar … Ett exempel är vattenreningstabletter, som är särskilt användbara för militären mitt i lövfällande områden, även om de inte är 100% effektiva.

Men forskargruppen verkar ha hittat en lösning och skapat ett filter som kan saltborttagning från havsvatten, vilket gör det till en vätska som kan tas utan att påverka människokroppen negativt.

En användbar och nödvändig uppfinning

Medan en liten del av vattnet på vår planet kan drickas, är en enorm mängd (över 70%) omöjlig att dricka. Dessutom lever vi i ett historiskt ögonblick då klimatförändring Detta är en fråga på dagordningen och många regioner har aldrig tidigare drabbats av en vattenkris.

Systemet som skapats av dessa forskare är baserat på filtrera som ansvarar för att ta bort salt från havsvatten. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till något mycket viktigt, nämligen att det angivna filtret förblir torrt hela tiden. destillationsprocess för om det blir blött blir hela processen värdelös.

Filtret slutar gradvis att ge 100 % prestanda när det används, men lösningen på detta problem är mycket enkel: byt ut det angivna membranet. för det nya … Trots detta skapades ett nytt filter, som trots lång tid ger en högre prestanda.

Enkel destillationsprocess

Detta filter är tillverkat av material tillverkat av mycket fina fibrer som gör att denna mekanism är så effektiv. Dess arbete är som följer: vatten passerar genom ett filter och överför värme, vilket förvandlar vatten till ånga, som senare återgår till flytande tillstånd. Eftersom saltet uppenbarligen inte förvandlas till gas, stannar det på en separat plats i maskinen, vilket gör att slutresultatet absolut dricksvatten.

Filtro agua marina

Efter många tester fann forskare att efter deras maskin är en månads användning, det här är eliminerade praktiskt taget allt salt från havsvatten.

Relaterade artiklar

Back to top button