Detta är ett nyhetsbrev, Facebooks nya nyhetsbrevsplattform –

Vad är Facebooks nyhetsbrev

För att helt förstå vad den här senaste Facebook-rörelsen betyder måste du först veta vad Bulletin är, även om du förstås inte behöver så mycket förklaring heller, eftersom detta koncept är något som de flesta användare redan känner till på grund av den popularitet som hon är få. under de senaste månaderna.

Nyhetsbrev är en nyhetsbrevstjänst eller nyhetsbrev där vilken användare som helst kan skapa sina egna och därmed kunna dela allt som intresserar dem och tror att det också kan vara attraktivt för andra användare. Som sådan är den här plattformen designad för alla typer av användare, inte bara frilansare, nya, specialiserade, etablerade skribenter eller någon som tillhör ett stort företag.

Det är dock sant att det kommer att finnas ett antal profiler som kommer att kunna dra nytta av mycket mer på grund av de ytterligare alternativen det kommer att erbjuda. Till exempel möjligheten att tjäna pengar på innehåll på ett ganska enkelt sätt. Inget nytt, eftersom alternativ som Substack eller Revue har erbjudits under lång tid. Naturligtvis har det sina fördelar att vara med Mark Zuckerberg.

Fördelar med nyhetsbrevet

Bulletin, Facebooks nya nyhetsbrevstjänst, går inte in på den här nya marknaden först, men den har alla mekanismer Zuckerberg har till sitt förfogande för att göra lanseringen relevant, inte bara ett enkelt erbjudande som glöms bort veckor senare. … Men man ska inte sälja björnskinnet så snabbt. Men ingen tvivlar på att det har ett antal intressanta fördelar.

Den första och mest uppenbara är fördelen vara i ekosystemet av Facebook-produkter … Det betyder att, som du kan föreställa dig, användare som prenumererar på nyhetsbrevet inte bara kommer att kunna ta emot dem via sin inkorg för det e-postkonto som de registrerade sig med. De kommer också att kunna konsultera webbplatsen där alla försändelser kommer att publiceras, såväl som via andra nätverk och plattformar inom företaget.

Denna integration gör det mycket enklare för innehållsskapare. att växa användargemenskapen … Tja, medan det finns möjlighet att dela på Twitter, Instagram, etc. på andra plattformar, om många av dessa nätverk ägs av ägaren av nyhetsbrevsplattformen själv, bättre än bättre.

Det andra har att göra med att betala för nyhetsbrev som följer prenumerationsmodellen. De behöver inte ställa in något konstigt, bara aktivera Facebook Pay alternativet och det är allt. Det lägger också till fördelen med att minska friktionen som många användare upplever när de måste registrera sig med ett annat onlinebetalningssystem för att få tillgång till potentiellt intressant innehåll.

Och slutligen är säkerheten att Facebook ligger bakom. Vi säger detta inte på grund av användningen av data som företaget kan eller inte kan göra, detta är en annan tvist som aldrig tar slut, utan på grund av det ekonomiska stödet som säkerställer att plattformen inte faller inom några månader, eftersom de har ingen annan att hjälpa. Investera, vilket är fallet med många nystartade företag.

Vad Facebook ger från Bulletin

Som vi sa, Bulletinen är nyhetsbrev med möjlighet till betalprenumeration … Dessa prenumerationer kommer att vara upp till författaren själv, han blir den som sätter priset utifrån vad han anser är lämpligt för kvaliteten på prenumerationen, de bidrag han kan göra osv.

Men Facebook tar för närvarande inte ut något från vart och ett av dessa prenumerationer. Han får ingen inkomst ( 0 % provision ), så frågan är om detta kommer att stämma när den slutliga versionen släpps. Eftersom det för närvarande är i betatestning, vilket också förklarar varför det mestadels finns författare från bara USA och inte från andra länder. Eller ja, men bara två, en mycket liten mängd.

När den slutgiltiga versionen släpps och alla kan skapa sitt eget nyhetsbrev får vi se vad som händer. Du måste dock vara försiktig, eftersom Substack bara tar 10% av prenumerationen och Revue bara tar 5%. Så mycket ska inte gå upp. Dessutom bör det inte överstiga dessa 5 %, vilket skulle vara mer än symboliskt.

Hur man prenumererar på Facebooks nyhetsbrev

Nyhetsbrevet är för närvarande endast tillgängligt för skaparna i USA och de två utlänningar som nämns ovan. Så för tillfället kan du inte skapa ett konto för att börja publicera. Vad du kan göra är att börja läsa innehåll som användare som för närvarande är inloggade på tjänsten redan har föreslagit.

Facebook gör Facebook

Facebooks strategi med Bulletin överraskar ingen. Som tidigare, om de ser något som fungerar och inte kan köpa det av någon anledning, lanserar de direkt sin egen klon, som tenderar att vara mycket mer benägen att äta upp motståndaren än vice versa.

Det senare har redan demonstrerats när jag kopierar mina Snapchat Stories till Instagram. Vi såg alla tydligt vad de köpte. De flesta av oss missade detta, och nu kommer de allra flesta att ha svårt att berätta vilken själsvariant som kopieras av det sociala nätverket. Något som definitivt kommer att hända här igen.

Det är dock så här det är, det är redan saker som inte förvånar, och de som kopierar kan bara fortsätta visa att de är mer original och alltid kommer att ha bättre fördelar, användare, intresse osv.

Relaterade artiklar

Back to top button