Detta är den första funktionen som kommer med Android 11

Android 10 är den senaste versionen av Googles operativsystem. Det tillkännagavs i augusti förra året, och många av Android-terminalerna (särskilt de senaste) uppdateras redan till den senaste versionen. Google Pixel 3 var en av de första modellerna som fick den här uppdateringen, och när det gäller terminaler som inte är pixlar är Huawei, OnePlus och Xiaomi i spetsen. Även om det fortfarande finns några månader att lära känna den nya versionen av Android, Vi känner redan till någon funktion som kommer med Android 11.

En av de coolaste funktionerna i Android 10 är det mörka läget. Det här alternativet låter oss spara lite batteri på skärmar med OLED-teknik, förutom att ge en annan estetisk touch, eftersom alla ljusområdena på vår mobil förvandlas till mörka toner. En av de första funktionerna som avslöjats för Android 11 är relaterad till detta mörka läge, och det är att nästa version av Googles operativsystem gör att vi kan aktivera eller inaktivera det genom programmering. Det är Med andra ord kan vi programmera en tid för att mörkt läge ska aktiveras och ett annat för att inaktivera det utan att behöva göra det manuellt.

En mycket användbar funktion

Denna programmering kommer inte bara vara i timmar. Vi kan också aktivera det beroende på soluppgång och solnedgång. På ett sådant sätt att, när terminalen upptäcker solnedgången (baserat på plats och markerad tid), aktiveras mörkt läge. Och vid gryningen går det av.

Varför har inte denna funktion kommit förut? XDA Developers säger att Google bestämde sig för att ta bort den här funktionen eftersom den inte skulle ge den bästa användarupplevelsen. Främst för att applikationer skulle behöva stängas för att tillämpa detta alternativ. Dessutom har många av de appar som har mörkt läge men inte använder vår plats, De måste lägga till tillstånd för att använda platsen främst för att kunna aktivera alternativet för schemaläggning av mörkt läge, eftersom vår plats beaktas.

Det verkar som om Google har åtgärdat detta problem och i nästa version av Android kommer vi att se den här funktionen.

Relaterade artiklar

Back to top button