Detaljer om den första smartphonen med en 200 MP-kamera –

Detta var Xiaomi Mi Note 10, den första mobiltelefonen på marknaden med 108 MP huvudsensor … Detta hände i slutet av 2019, och vad då verkade det galet de har praktiskt taget blivit standard i många avancerade terminaler. Faktum är att många tillverkare bestämde sig för att sänka ribban eller till och med inte integrerade denna kraft.

Sedan dess har nästan ett och ett halvt år gått sedan premiären av Xiaomi-terminalen, Den stora frågan var var nästa steg skulle vara. Vi vet att tillverkare gärna skryter om siffror, även om vi mycket väl vet att större inte är bättre, kommer de snart att erbjuda oss kameror med mycket högre kapacitet. Ögonen var fokuserade på Xiaomi, Samsung, Huawei eller själva Realme, men ingen tog hänsyn till ZTE.

I nya Axon 30 Pro från ZTE?

Denna tillverkare fortsätter att ta ledningen och var till allas förvåning först med att introducera den första smartphonen med en selfiekamera gömd under skärmen, med ZTE Axon 20 5G. Nu kan han överraska med lanseringen igen den första mobiltelefonen på marknaden med en 200 megapixel huvudsensor. Återigen var det det kinesiska sociala nätverket Weibo där nyheterna sköt i höjden. I den uppger en ZTE-talesman att nästa Axon 30 Pro kommer att ha Snapdragon 888, vilket tills dess inte är alarmerande.

Men han också beskriver den nya IPS Spectra 580, stöd för nytt grafikprocessorchip 200 megapixel sensorer. Informationen nämner också specifikt möjligheten att använda terminalen under mycket ogynnsamma ljusförhållanden – endast 0,1 lumen. 4K-inspelning eller 10-bitars färgkapacitet är också andra framstående funktioner.

Ny sensor “Made by Samsung”

Informationen sammanfaller med uppgifterna från Leaker Whylab, som kategoriskt uppgav på samma sociala nätverk att den nya Axon 30 Pro kommer att ha en ännu opublicerad 200-megapixelsensor tillverkad av Samsung, med en storlek på 1 / 1,37 tum, vilket är något mindre än moderna 108-megapixelsensorer, inklusive Samsung Galaxy S21 Ultra. Det ryktas att sensorn stöder två inbyggda pixelgrupperingslägen, 4-i-1 och 16-i-1, som effektivt kan mata ut 50 MP och 12,5 MP stillbilder. 16K-videoinspelning finns också på listan över funktioner som stöds, men än så länge finns det ingen mobil processor som kan spela in video i så hög upplösning.

Källa> GSMArena

Relaterade artiklar

Back to top button