Det visuella kärnchippet används för Instagram, WhatsApp och Snapchat och du kan äntligen använda det på Pixel 2 XL!

Note: We hope you enjoy reading this article: Det visuella kärnchippet används för Instagram, WhatsApp och Snapchat och du kan äntligen använda det på Pixel 2 XL!

Google meddelar på ett något ovanligt sätt att man har aktiverat sitt Visual Core-chip för alla Pixel 2-användare, som fram tills nu varit “vilande” inuti dem (med undantag för lite modding). I och med februaris säkerhetsuppdateringar, vars utrullning börjar idag, kommer Visual Core därför att aktiveras.

För de som kanske har missat de tidigare satsningarna är det kort sagt ett chip tillägnad bildbehandlingvilket minskar både tiden det tar att bearbeta ett skott med HDR+Att den energiförbrukning resulterande. För att uttrycka det med Googles ord: “det blir lättare att ta och lägga upp bilder på Instagram, WhatsApp och Snapchat“, men det är naturligtvis inte det enda syftet med Visual Core.

En annan egenhet är faktiskt RAISR, en algoritm av maskininlärning vilket gör att du kan få bättre resultat från förstorade skott, som är skarpare och mer detaljerade. Det bästa av allt är att Visual Core kan utnyttjas inte bara av Googles kamera, utan också av tredjepartsappar (Utvecklare hittar mer information här).

Google tillkännager också andra nyheter som kommer till Pixel, så tidigt som slutet av denna veckad.v.s. ny AR-klistermärken med vinter-OS-tema. Kanske inte precis den typen av nyheter du har väntat på, men det är fortfarande nytt. För att återgå till motivet istället, lämnar vi dig med ett par bilder som jämför samma bild taget utan (vänster) och med (höger) HDR + på Pixel Visual Core. Svaret till dig.

Relaterade artiklar

Back to top button