Det verkar finnas ett “bula”-problem i äldre Samsung-batterier

Arun Mainimer känd som Mr whoosethebossen av de mest kända youtubers i världen inom tekniksfären, har nyligen publicerat en video som det väcker redan mycket diskussion. Är det Samsung kommer inte att gilla det. Vad han hävdar är, i ett nötskal, att Samsung fortfarande har en problem med batteriervilket kan påverka alla dess smartphones lite.

Men vad hände? Det händer att Arun, som är den han är, äger en enorm smartphone samlingallt förvarat under åren i samma rumi en speciell hylla gjord ad-hoc, där telefonerna är placerade av, utsläppinte kopplad till någon källa till Strömförsörjning, och lämnade där att vila för evigt; eller åtminstone tills de är användbara för någon video/jämförelse.

Arun ville göra en video tillägnad denna avundsvärda samling av honom, och märkte att hans batteri Galaxy Note 8 Det var svullen till den grad att telefonen delas i två delar.

Och detsamma hände med Galaxy S6, S8, S10 / S10E och även al Galaxy Z Fold 2, alla förvarade i samma “bibliotek”. Olyckliga fall? Inte riktigt, också för att resten av Aruns enorma samling är oklanderlig, utan några sådana problem.

Mr whoosetheboss han fortsatte därför att undersöka och fick kännedom om liknande rapporter från andra användare som, liksom han, stoltserar med omfattande och långvariga samlingar. Marques Brownleetill exempel har han haft en del liknande problem genom åren, alltid bara med Samsungs smartphones, och liksom han andra framstående youtubers.

Vid det här laget är det lätt att komma ihåg problemen som Galaxy Note 7 hade, vilket bokstavligen exploderad. Och när man tänker efter är det också konstigt att, fram till idag, medan andra företag kan skryta med laddare på över 100 watt, Samsung har fortfarande fastnat på 25 watt även på topp i sortimentet.

Vid det här laget frågade Arun Zack Nelsonkänd för YouTube-kanalen JerryRigAllt, där han i flera år har plockat isär och torterat varje smartphone som passerar under hans hand; och av en slump märkte han också en onormal utbuktning i batteriet på några av sina Samsungs.

Eftersom Zack var den han är, försökte Zack undersöka orsakerna till denna anomali och drog slutsatsen att elektrolyterna inuti batteriet sönderdelade och släppte ut en gasformig substans. Och för att se till att det inte fanns några verkliga faror var Zack modig nog borra hans Samsung-batterier, för att se vad som skulle hända, och … ingenting hände. Ingen explosioningen rök, ingenting alls, vilket åtminstone visar att säkerhetsmekanismerna som införts av det koreanska företaget verkar fungera ganska bra.

Detta betyder dock inte att det inte finns någon risk. Som Zack upprepade, försök Ladda om ett batteri under dessa förhållanden (kanske mindre iögonfallande än så här) kan leda till en onormal överhettningmed oförutsägbara konsekvenser.

Hittills har inga sådana slående fall dykt upp, absolut inte som Galaxy Note 7, så det finns ingen anledning till panik, särskilt eftersom just inaktivitet av själva smarttelefonen kan vara en del av orsaken, och jag är säker på att inte många som skryter med en källare full av telefoner som sitter där och samlar damm.

Men ju längre tiden går, desto allvarligare kan ett sådant problem bli. där livslängd av smartphones (de av Samsung i första hand), har ökat under de senaste åren, tack vare längre programvarustöd än tidigare, och eftersom dessa utbuktningar är ganska relaterade till telefonens livslängd, desto längre kommer de att förbli i omlopp. , och ju mer det är möjligt att anomali kommer att uppstå. Och det faktum att de flesta av de intervjuade är överens om att Samsung är särskilt benägna för dessa “utbuktningar” är kanske ett tecken på något problem i kvalitetskontroll av det koreanska företaget.

Samsung hade bland annat dragit tillbaka de tre första Arun-smarttelefonerna som hade visat detta problem, men kontaktade aldrig youtubern för att informera honom om framstegen angående undersökningar handla om. Förmodligen kommer det nu, med tanke på det enorma mullret som väckts, att bli svårt för företaget att inte kommentera det.

Relaterade artiklar

Back to top button