Det skulle inte bara vara Apple: Samsung skulle också tänka att inte inkludera laddaren för sin utrustning

Vi fick nyligen veta om ett rykte som hävdade det Apple tänkte inte inkludera laddaren i nästa iPhone för att minska tillverkningskostnaderna och i lådans utrymme och storlek.

Tja nu verkar det som Sydkoreaner från Samsung planerar att göra exakt samma sak, även om denna åtgärd skulle tillämpa den under nästa år.

Som förklaras i Sammobile, Skulle Sydkoreaner på Samsung undra om nästa år bestämmer de sig för att ta bort laddaren som ingår i deras smartphones, och om de gör det skulle det vara endast på vissa modeller, i allmänhet i high end.

Till skillnad från andra år när varje tillverkare hade sin egen laddare, kabel och kontakt, var det utan tvekan viktigt att den levererades med alla tillbehör. Men hursomhelst, Är det fortfarande så idag?

Apple använder för sin del sin USB-laddare som fungerar för alla enheter, Android-enheter också. Faktum är att de senare använder samma USB-kabel och samma typ av kontakt, vare sig det är MicroUSB eller USB Type-C.

Idag kan även vår dator eller någon enhet med USB-port ladda vår smartphone. Även, många är överens om att köpa sina egna laddaretill exempel en som innehåller flera USB-portar för laddning av flera enheter, och det är där originalladdaren förblir i sin låda utan användning.

Om USB-kabeln är skadad går vi helt enkelt till butiken (fysisk eller online) och köper kabeln eller använder en annan som vi har hemma eller den som vår partner använder. Istället skulle det vara för komplicerat att göra tidigare år där varje smartphone använde egna kablar och tillbehör.

Hur som helst, nu måste vi bara vänta och se om Apple fattar beslutet att inkludera laddaren i sin nästa iPhone i år. Om inte inkludera det, det är mycket troligt att Samsung beslutar att göra detsamma, och det skulle inte vara förvånande att andra tillverkare går med.

Relaterade artiklar

Back to top button