Det ryktas att Apple levererar appar för Apple Music och Podcasts till Microsoft Store –

Ett rykte på torsdagen hävdar att Apple utvecklar appar för Apple Music och Podcasts för spridning på Microsoft Store, även om det fortfarande är oklart om företaget planerar att ersätta iTunes för Windows.

Med hänvisning till källor som är bekanta med saken, rapporterar att Apple testar musik- och podcast-appar för Microsoft-plattformar som en del av en sluten betaprocess. Apparna kan komma till Microsoft Store senare i år.

Även om det inte avslöjas i rapporten, kan Apple arbeta på en iTunes-ersättning för Windows. Den en gång allestädes närvarande – och uppsvällda – mediahanteringshubben delades upp i distinkta appar och systemtjänster med introduktionen av macOS Catalina, men förblir intakt på Microsofts operativsystem.

Jobbannonser 2019 antydde att Apple arbetar med fristående medieappar för Windows, en naturlig expansion för prenumerationstjänster som Apple Music och Apple TV+. Vid den tiden sökte Apple ingenjörer med erfarenhet av Universal Windows Platform (UWP). API:et, introducerat tillsammans med Windows 10, tillåter utvecklare att skriva och distribuera programvara för användning på Windows 10, Xbox One och HoloLens.

Apple släppte senast Apple TV+ för Xbox-konsoler i november, ett drag som sammanföll med tillgängligheten på Sonys senaste PlayStation 4 och PlayStation 5.

Om Apple väljer att ersätta iTunes för Windows med fristående appar för Apple Music och Podcasts, kommer iPhone-användare utan tillgång till en Mac att behöva nya sätt att synkronisera och säkerhetskopiera sin enhet till en värddator. På Mac är dessa uppgifter nu i Finders domän.

Relaterade artiklar

Back to top button