Det kan finnas Qualcomms hand i Galaxy S10

Note: We hope you enjoy reading this article: Det kan finnas Qualcomms hand i Galaxy S10

En ny rapport från Korea upprepar en hypotes som cirkulerat flera gånger tidigare: Galaxy S10 kommer att ha en fingeravtrycksläsare under displayen. Inte bara det, utan sådant ultraljudsläsare kommer att göras av Qualcomm.

Det är faktiskt första gången som chiptillverkaren jämförs med Samsung, som hittills troddes ha gjort en egen läsare under displayen. Den ultraljudsteknik som används borde förresten vara det Mer exakt av de optiska läsarna som hittills använts av vissa kinesiska tillverkare. Det fungerar genom att skicka en ultraljudspuls mot fingret, för att kartlägga dess porer och åsar, som bildar fingeravtrycket. Den 3D-reproduktion som sålunda görs av intrycket bör vara mer exakt, även om släpptiderna och igenkänningens känslighet kommer att behöva verifieras.

Faktum är att Samsung skulle ha varit osäker i flera månader om att anta den här lösningen eller inte, men vid det här laget skulle det ha bestämt sig positivt, men orienterat sig på Qualcomm, vilket får oss att fråga oss själva om vi kommer att se liknande läsare även på andra enheter av företaget, eller om Samsung förr eller senare kommer att föreslå en egen lösning.

De Galaxy S10 skärmom du undrade så borde den istället tillverkas av det koreanska företaget, men vi hade faktiskt aldrig haft några tvivel om detta, med tanke på den obestridda kvaliteten som uppnåtts hittills.

Relaterade artiklar

Back to top button