det här är alla dina navigeringsgester i MIUI –

Våra mobiltelefoner har blivit riktiga fickdatorer och vi kan göra nästan vad som helst med dem. Hur vi gör det bekvämt beror till stor del på vilka möjligheter telefonen ger oss att navigera i menyerna. Och i ditt fall Xiaomi Många navigeringsgester kan nås på en mobil enhet.

De senaste versionerna av Android Operativsystemet gjorde det mycket lättare att navigera i vår telefons operativsystem, men sedan har olika tillverkare bidragit till att göra sina telefoner lättare att använda genom mjukvaran. När MIUI vi har många gester för att navigera snabbt på telefonen.

Varför använda navigeringsgester?

Det här är den första frågan vi måste ställa oss själva om vi har konfigurerat och aktiverat navigeringsgester på vår mobiltelefon korrekt, annars kommer vi inte att kunna njuta av det här enkla sättet att ta sig runt på telefonen.

móvil plägbar Xiaomi

Navigeringsgester dök upp på Android-telefoner efter att skärmar utvecklats till front-ends, vilket lämnade lite utrymme för fysiska knappar som ofta finns på många tillverkares telefoner. Således ersatte dessa navigeringsgester den traditionella Android-navigeringsmetoden, som bestod av tre knappar:

 • Hem : För att komma åt telefonens startskärm med en knapptryckning, så att vi snabbt kan avsluta applikationen.
 • Tillbaka : Som namnet antyder tillät denna knapp dig att gå till föregående skärm på ett sådant sätt att du snabbt kunde återgå till föregående webbsida eller den tidigare besökta menyn.
 • Göra flera saker samtidigt : denna knapp gav direkt åtkomst till alla öppna applikationer, byt till en annan aktiv eller stäng en eller alla av de som för närvarande är aktiva på vår telefon.

Tja, navigeringsgester erbjuder samma funktionalitet, alla, men med bara ett behov: svep skärmen utan att röra några knappar som förresten inte längre finns på Xiaomi-telefoner, åtminstone fysiskt. Och det här är vad vår Android-mobiltelefon levereras med som standard med traditionella navigeringsknappar. Därför måste vi aktivera beröringsgester på telefonen för att snabbt kunna navigera genom dess meny.

Har du gester aktiverade på din Xiaomi?

Det här är den första frågan du bör ställa dig själv, om du har traditionella Android-knappar, även om de är taktila längst ner på skärmen, så har du uppenbarligen inte det. gester aktiverade … Tja, du kan göra det på ett enkelt sätt, som du nu kan se:

 • Tillgång till inställningarna för din Xiaomi-mobiltelefon
 • Klicka på Avancerade inställningar.
 • Välj Spela upp i helskärm.

móviles xiaomi gestos navegación

Väl inne på den här skärmen har vi två alternativ: välj “navigeringsknappar” eller ” Helskärmsgester “Den första är den traditionella Android-metoden, och den andra är den som låter oss komma åt taktila navigeringsgester. När vi väljer dessa gester kommer de traditionella Android-knapparna att försvinna helt.

móviles xiaomi gestos navegación

Och det är här du måste lära dig hur du använder din telefonskärm. utan knappar , endast genom gester. Alltså, vad du än kan göra med virtuella Android-knappar, kan du göra direkt från kanterna på telefonskärmen, din Xiaomi kommer att använda dem för att bestämma vad du vill göra för att navigera i terminalen.

móviles xiaomi gestos navegación

Det här är navigeringsgester

Telefonnavigeringsgester är faktiskt lätta att lära sig. MIUI Han lär oss själv och erbjuder flera praktiska övningar för att lära oss hur vi kan navigera i de olika menyerna. Och poängen är att när vi väl väljer det nya helskärmsnavigeringsläget, som vi måste erkänna för att ha ett något beskrivande namn, kan vi se alla tillgängliga gester längst ner.

Detta kommer att vara för att gå till startskärmen, öppna senaste, återvända, aktivera en appåtgärd eller byta till en tidigare app. Med denna gestnavigering kommer vi alltså att kunna komma åt ännu fler funktioner än vi hade till hands när vi använde den traditionella Android-knappar.

Gå till hemskärmsgest

Den här gesten är en av de vi oftast kommer att använda på vår Xiaomi-telefon. Och det är med hans hjälp vi kan avsluta valfri app till startskärmen för att i sin tur gå till någon annan del av telefonen. Denna gest utförs enligt följande:

 • Svep från botten av skärmen till skärmen tills den aktuella appskärmen är i mitten av skärmen.

móviles xiaomi gestos navegación

Därmed ersätter denna rörelse den gamla Hem-knappen, som var placerad i mitten av de tre virtuella knappar som traditionellt har funnits i Android-telefoner, oavsett om de var virtuella eller fysiska.

Senaste eller multitasking gest

Denna gest är väldigt lik den tidigare, faktiskt har den traditionellt också utförts med hjälp av navigeringsknappen Hem på telefonen. Av denna anledning är den här gesten så lik i sina egenskaper den föregående, med en liten skillnad:

 • Svep från botten av skärmen till insidan av skärmen och stoppa fingret när det är mer eller mindre i mitten av skärmen. Där måste du hålla fingret en stund tills alla öppna applikationer och processer dyker upp.

móviles xiaomi gestos navegación

I detta skede kommer du att kunna navigera i olika applikationer med skjuta skärmen som du traditionellt gjorde på dina tidigare mobiltelefoner och navigera med traditionella knappar.

Återvänd gest

Detta är ytterligare en som vi kommer att använda oftare, och som du kan föreställa dig, ersätter retur- eller returknappen traditionell mobil. Denna gest används för att gå till föregående skärm i vilken applikation som helst, oavsett om det är en webbläsare, applikation, spel eller något annat, sättet att göra det är väldigt enkelt:

 • Svep in från skärmens vänstra kant till mitten.

móviles xiaomi gestos navegación

Det finns ingen anledning att nå mitten av skärmen för att slutföra returordern, med en lätt rörelse kommer din Xiaomi-mobil redan att veta att du vill återgå till applikationen som du för närvarande har öppen. Som en del av den här gesten har vi en annan mycket liknande gest: ” aktivera applikationsåtgärd “, Vilket låter oss öppna snabbmenyn för applikationen. För att göra detta behöver du bara göra följande:

 • Svep åt höger från det övre vänstra hörnet på skärmen

móviles xiaomi gestos navegación

Sålunda, när vi gör den här gesten, visas en snabbmeny på sidan av applikationen, en av dem där vi kan komma åt inställningarna eller andra delar av dessa applikationer.

Ge en gest för att gå till föregående applikation

Denna gest på Xiaomi mobila enheter med kapacitiva navigeringsknappar kan utföras genom att svepa alla tre element från höger till vänster och vice versa. I det här fallet är det en gest som tillåter oss navigera mellan olika öppna applikationer per telefon, förflyttning från en till en annan i den ordning de används. Detta liknar multitasking, men med några skillnader:

 • Svep in från vänster eller höger kant av skärmen mot mitten och håll kvar.

móviles xiaomi gestos navegación

Således kommer olika öppna applikationer att dyka upp som går från en till en annan.

Distribuera det nya MIUI Control Center

Detta är en av de senaste MIUI-funktionerna att lägga till nytt kontrollcenter från vilken vi kan styra nästan allt på vår mobiltelefon genom att helt enkelt visa en liten meny högst upp på skärmen. Operationen är mycket enkel.

 • Expandera meddelandepanelen : Svep från den övre vänstra halvan av skärmen till mitten av skärmen.

móviles xiaomi gestos navegación

 • Expandera MIUI 12.5 Kontrollpanel : Den här nya kontrollpanelen kan visas på exakt motsatt sätt, svep från den övre kanten på den högra halvan av skärmen till mitten. Du kommer att se en annan sammanhangsmeny med kontroll över din Xiaomi-mobil från MIUI-synpunkt.

Relaterade artiklar

Back to top button