Det gick inte att montera ISO-bild

Windows 10 inkluderar bland sina verktyg ett eget inbyggt verktyg för montering av ISO-filer, som vi kan använda genom File Explorer. Detta fungerar dock inte alltid och det här felet kan visas när du använder det. Så idag ska vi se vad de möjliga orsakerna kan vara och vilka lösningar vi kan försöka lösa.

Orsaker till problemet vid montering av ISO-fil i Windows 10

Även om ISO-monteringsverktyget som Windows 10 innehåller är ganska tillförlitligt, kan det finnas olika situationer där felet “Förlåt, det var ett problem med att ansluta filen” visas. Detta kan bero på en bugg relaterad till själva ISO-filen, som redan är monterad eller inte konfigurerad som skrivskyddad. Det kan också hända att ISO-filen är låst, eller att diskavbildningskontrollern är skadad eller att ISO-avbildningen innehåller en gles uppsättning attribut. Andra problem som kan uppstå är att motorbokstäverna eller microSD-kortet kan störa installationen av bilden.

Oavsett orsaken som orsakar felet som hindrar oss från att montera ISO-filerna, kommer vi att gå vidare till att titta på de möjliga stegen vi kan ta för att lösa det.

Rätta felet “Tyvärr, det uppstod ett problem med filanslutningen”.

Om vi ​​har problem med att montera ISO-bilden med det inbyggda verktyget som tillhandahålls av Windows 10, försök med någon av följande metoder för att lösa dem.

Kontrollera om ISO är monterad

Även om detta kanske inte är svårt, är det möjligt att vi av misstag försöker montera en ISO som redan är monterad i förväg. Vanligtvis, när vi försöker montera en ISO-fil som redan är monterad, öppnar Windows 10 den monterade mappen, vilket i vissa fall kan orsaka felet “Tyvärr, det var ett problem med filanslutningen”.

Samtliga och virtuella

Därför är det första steget att kontrollera om ISO-filen är monterad. De monterade ISO-filerna visas i avsnittet “Den här datorn”, som vi kan komma åt från “Filhanteraren”. Här kan vi hitta den nyskapade disken, som kan motsvara bildfilen som vi försöker montera, och detta kan vara orsaken till felet. Om vi ​​vill avmontera bilden, högerklicka bara på den monterade bilden och klicka sedan på “Extrahera”.

Expulsar unidad virtual

Starta om File Explorer

Det första du ska försöka är att utesluta att Windows 10 Explorer själv orsakar problemet. Det bästa sättet att göra detta är att starta om den, vilket kan hjälpa till att lösa felet.

Om vi ​​vill starta om File Explorer, öppna bara Aktivitetshanteraren. För att göra detta måste vi trycka på tangentkombinationen “CTRL + ALT + DEL” eller skriva “task manager” i sökrutan i Start-menyn och köra den.

Så snart som fönstret Aktivitetshanteraren visas, under fliken Processer hittar vi filhanteraren. Vi högerklickar på den och en liten meny med alternativ visas, bland vilka vi klickar på Starta om.

Starta om Windows Explorer.

Kontrollera om ISO-filen är låst

Om vi ​​laddade ner vår ISO-bildfil från Internet eller fick den från e-post kan den blockeras av Windows 10. Om operativsystemet inte är säker på filens säkerhet kan det blockera denna filtyp med hjälp av filhanteraren.

För att kontrollera om en fil är låst eller olåst måste vi hitta mappen som innehåller ISO-bilden. Högerklicka på ISO-filen så visas en snabbmeny där vi måste välja alternativet “Egenskaper”.

Propiedades arkiv ISO Desbloquear

Efter öppning går vi till fliken Allmänt och längst ner hittar vi avsnittet Säkerhetsikon. Här måste vi markera ” öppen “, Och slutligen kommer vi att klicka på” Apply “-knappen.

Ta bort tredjeparts ISO-verktyg från registret.

Om vi ​​tidigare hade tredjepartsprogram installerade för att montera fjärranslutna ISO-filer, kan data om dem fortfarande lagras i registret. För att åtgärda det här problemet måste vi rensa upp registerposten som är associerad med ISO-filassociationen. Det bör noteras att Windows Registereditorn är ett rudimentärt element, vars oönskade varianter kan orsaka förändringar i systemet, så vi måste använda den med försiktighet och under varje användares ansvar.

För att göra detta måste vi gå in i registret med kortkommandot “Windows + R”, som öppnar verktyget “Kör” och skriver regedit i det. När detta är gjort går vi vidare till nästa rutt.

HKEY KLASSER ROT / ISO

Om vi ​​är övertygade om att det finns ett problem från tredje part som vi tog bort och som fortfarande är relaterat till ISO-tillägget, bör vi högerklicka på standardposten och ersätta den med värdet ” Windows.IsoFile “. När detta är gjort bekräftar vi ändringarna, startar om datorn och kontrollerar om problemet är löst.

Redaktör för registro desinstala herramientas ISO

Använd Windows PowerShell

Om vi ​​inte kan komma åt ISO-filen via Utforskaren kan det bero på det så kallade “glesa flaggan”-problemet, som är ansvarigt för överlagring av stora delar av binära nollor på NTFS-partitioner. Till ta bort indikator från ISO-fil vi måste använda PowerShell-verktyget.

För att göra detta måste vi skriva “powershell” i sökrutan i startmenyn och köra det som administratör. Efter öppning skriver vi

fsutil sparse setflag “C: /FilePathFileName.iso” 0

Om sökvägen till ISO-filen inte finns på C-enheten måste vi ändra den till motsvarande enhet.

PowerShell fixar ISO-arkivindikator

Använd programvara från tredje part för att montera ISO

Om ingen av de möjliga lösningarna hjälpte till att lösa problemet kan vi som lösning använda en tredjepartsapplikation som hjälper oss att montera ISO-filer.

PowerISO

Detta kraftfulla verktyg hjälper oss att montera ISO-filer på en intern virtuell disk, och tar in de vanligaste bildfilerna som ISO, BIN, MDF, etc. Det kommer också att hjälpa oss att öppna, extrahera, skapa etc. redigera, bränna , komprimera, dela och kryptera alla typer av innehåll i ISO-filer. Dess största nackdel är att det är en betald applikation, en gratis testversion av vilken vi kan ladda ner från webbplatsen på den här länken.

PowerISO

Alkohol 120%

Det är en brinnande programvara med stöd för CD, DVD och Blu-ray-skivor för att skapa säkerhetskopior. Det låter oss också lagra CD-skivor som bilder och sedan montera dem i en av 31 virtuella enheter som det låter oss skapa på vår dator. Det är ett lättanvänt program eftersom de flesta av dess processer styrs av guider som guidar oss steg för steg. Vi kan ladda ner testversionen från deras Honest Sign-webbplats.

Alkohol 120 Windows 10

Relaterade artiklar

Back to top button