Det företag med flest och snabbaste Android-uppdateringar är Nokia

Vilka Android-mobiler uppdaterar mest och snabbast? Det visar sig att Nokia är ledande i detta avseende. När användare går till butiker för att köpa en ny telefon glömmer många att det inte bara handlar om kamera, batteri eller prestanda. Vad är poängen med att ha en telefon med det kraftfullaste batteriet om modellen efter ett år kommer att överges av tillverkaren?

Medvetet om detta ger Nokia sina användare utökat stöd för varje telefons livslängd i mer än 3 år. Varumärkets smartphones har inte bara en kvalitetsdesign, ZEISS signerade kameror och andra komponenter som värderas högt av användarna som lång batteritid eller hållbar prestanda… Nokias mobiltelefoner är bland de mest och snabbast uppdaterade mobiltelefonerna idag.

Tre års garanterade uppdateringar

Vilka Android-mobiler uppdaterar mest och snabbast? Nokia tar ledningen

Veterantillverkarens telefoner erbjuder de snabbaste och mest regelbundna mjukvaru- och säkerhetsuppdateringarna av alla större Android-smarttelefoner.

Detta är möjligt eftersom varumärket erbjuder sina kunder totalt 3 år av månatliga säkerhetsuppdateringar och en fullständig uppdatering av operativsystemet med integrerade säkerhetsförbättringar. Tack vare regelbundna uppdateringar behåller Nokia-telefoner sitt värde trots att tiden går framåt och erbjuder varje ny version av Android till sina användare på det snabbaste sättet.

Om du köper en Nokia med Android 11 idag kan du vara säker på att njuta av alla de nya funktionerna i Android 13.

Nokia i topp 10 enligt AOS Mark lista

Vilka Android-mobiler uppdaterar mest och snabbast? Nokia tar ledningen

Precis som DxOMark eller Display Mate ansvarar för att analysera kamerorna och skärmarna på våra mobiltelefoner, finns det en plattform som AOS Mark som betygsätter Android-telefontillverkare efter antalet OS-uppdateringar de skickar till sina telefoner. Högre poäng är alltid bättre eftersom det innebär längre stöd för tillverkarens enheter.

I listan ser vi att Nokia ingår i topp 10, överträffar andra tillverkare som Xiaomi, OPPO, Huawei eller Motorola, och positionerar sig som ett av de varumärken som bryr sig mest om att leverera de senaste uppdateringarna av Googles operativsystem till sina kunder.

Android 11 för alla

Vilka Android-mobiler uppdaterar mest och snabbast? Nokia tar ledningen

Tills Android 12 släpps officiellt bland kompatibla telefoner är alla ögon riktade mot den ungefärliga tidpunkten för uppdateringen samt enheter som kommer att ta emot Android 11. Nokia meddelade sent förra året att 15 av dess telefoner kommer att få det nya operativsystemet.

15 Nokia-telefoner som uppdaterades till den senaste Android-versionen förra året

Nokia 1 PlusNokia 1.3Nokia 2.2Nokia 2.3Nokia 2.4Nokia 3.2Nokia 3.4Nokia 4.2Nokia 5.3Nokia 6.2Nokia 7.2Nokia 8.1Nokia 8.3 5GNokia 9 PureView

Modeller som Nokia 8.3 5G, Nokia 2.2, Nokia 5.3 och Nokia 8.1 kan redan testa Android 11, medan resten av enheterna för närvarande tar emot programvaran.

Under de senaste 3 åren har Nokia-telefoner fått mer än 1000 uppdateringar, vilket gör dem till det renaste, säkraste och mest uppdaterade sortimentet av telefoner. De senaste telefonerna som Nokia 3.4 och 2.4 är redan redo att ta emot Android 12.

Relaterade artiklar

Back to top button