Det finns två versioner av Snapdragon 821, och pixlarna använder den långsammare (men det är okej)

Note: We hope you enjoy reading this article: Det finns två versioner av Snapdragon 821, och pixlarna använder den långsammare (men det är okej)

Qualcomm bekräftat att det finns två olika revisioner av Snapdragon 821: en som körs på de högsta tillgängliga frekvenserna, 2,34 GHz för CPU och 653 MHz för GPU, och den andra som är nöjd med 2,15 GHz på CPU och 624 MHz på GPU; de senare är de samma frekvenser som Snapdragon 820.

Den långsammare versionen kallas MSM8996 Pro-ABmedan det andra kodnamnet inte har bekräftats, men följer samma mönster som redan setts tidigare, bör det vara MSM8996 Pro-AA eller MSM8996 Pro-AC. Och låt oss klargöra att Google Pixels använder den långsammare modellen.

Klockskillnaden resulterar i en 5% energibesparing vid samma frekvens, vilket är det val som Google vill gynna autonomi, eller med högre prestanda men mer eller mindre med samma energiförbrukning, med maximala frekvenser. Hur du än vill se det, ur denna synvinkel är skillnaderna mellan Snapdragon 820 och 821 skrattretande, och Google har valt den lösning som gynnar autonomi mer (med rätta, enligt vår mening).

Som vi såg för några timmar sedan i en analys av Pixel-kameramjukvaran har Google fokuserat hårt på det nya läget HDR+, och han kunde göra det så snabbt bara genom att dra fördel av Hexagon DSP, i synnerhet hans Vector eXtensions. Enkelt uttryckt är mycket av HDR+-bearbetningen delegerad till DSP, vilket frigör processorn och tillåter pixlarna att “kontinuerligt skott” av bilder som börjar så snart kameran startas. Lägg till detta sensorns inneboende kapacitet Sony Exmor RS IMX378inklusive slutartiden, och du kommer att ha ytterligare en motivering för att optimera Pixel-kameran.

Relaterade artiklar

Back to top button