Det finns kritiska brister i den fasta programvaran för vissa Netgear-routrar –

Netgears routrar har problem igen

Nyligen har vi sett några sårbarheter på grund av vilka användare Netgear-routrar riskabel. I det här fallet är det ett nytt fel som kan tillåta en angripare att komma in i nätverket och få tillgång till allt innehåll, trots att han inte är administratör.

I synnerhet påverkar dessa sårbarheter Routers i DGN2200v1-serien och om de använder firmwareversioner tidigare v1.0.0.60 … Alla som inte nyligen har uppdaterat sin enhet kommer att vara sårbara och kunna se hur de kan infiltrera ditt nätverk.

Som vi redan har antytt, om en hacker utnyttjar dessa brister, kan han få tillgång till administrationssidorna utan behov av autentisering. På så sätt kommer du att ha möjlighet att läsa lagrad information eller hämta lagrade routeruppgifter med hjälp av en sidokanals kryptografisk attack.

Enligt Jonathan Bar Ohr, som var inblandad i Microsofts utredning, finns det tre sårbarheter så småningom. Dessa misslyckanden kommer att ge en angripare möjlighet att äventyra nätverkssäkerheten och ha fullständig frihet att roama hela organisationens nätverk med fullständig frihet.

Netgears sårbarheter rapporteras som PSV-2020-0363 , PSV-2020-0364 och PSV-2020-0365

Fallos i Netgear-routrar

Hur man fixar dessa Netgear-säkerhetsbrister

Återigen vikten av att alltid ha senaste versionerna påvisas. Det spelar ingen roll vilken enhet eller system vi använder. Vi bör alltid ha alla patchar och uppdateringar tillgängliga för att åtgärda eventuella problem.

När det gäller sårbarheterna som påverkar dessa Netgear-routrar har tillverkaren själv redan släppt uppdateringar för att fixa dem. Var medveten om att det har varit flera säkerhetsfel av denna typ som har påverkat denna populära tillverkare.

Vi måste gå till den officiella representanten i Georgia Netgear-sida och leta efter vår exakt router modell. Detta gör att vi kan söka efter uppdateringar och ladda ner dem. På så sätt kan vi installera den senaste firmware och undvika inte bara dessa sårbarheter som vi pratar om i den här artikeln, utan även andra tidigare buggar som vi inte fixat eller bara fått de senaste prestandaförbättringarna.

Det är alltid viktigt att felsöka en router, och något viktigt att göra det är att ha senaste firmware-versionerna … Vi får aldrig lämna den här typen av enhet föråldrad, annars kan hackare använda den för att utnyttja sårbarheter och utföra integritetskomprometterande attacker. Därför bör alla användare med den berörda Netgear-routermodellen uppgradera så snart som möjligt.

Relaterade artiklar

Back to top button