Det blir svårare att byta webbläsare i Windows 11 –

Microsoft har lagt ner mycket tid, pengar och ansträngning på kant , det är en ny webbläsare. Och sanningen är att du kan se det. Företagets nya webbläsare är modern, kompatibel och fungerar sömlöst. Dessutom har den funktioner och funktioner som dess rival, Chrome, ännu inte har implementerats. Gradvis tar han marknadsandelar och förblir ett steg från andraplatsen. Detta räcker dock inte för Microsoft.

Företaget vill att fler och fler användare ska välja att använda, eller åtminstone prova, sin nya webbläsare. Och vilket bättre sätt att inte bara tvinga dem att använda sin nya standardwebbläsare, utan också göra det svårt att ändra standardwebbläsaren.

Du måste manuellt välja fil- eller länktyper.

Även om det har varit mycket kritik angående att ändra standardwebbläsaren i Windows 10, kan vi inte förneka att processen är relativt okomplicerad. Vi behöver bara gå till Inställningar> Appar> Standardappar och välja standardwebbläsaren där.

Tyvärr har Windows 11 inte det här alternativet. Om vi ​​går till standardappsektionen kan vi se att det faktiskt tillåter oss att ändra associeringen av vissa filer. I alla fall, det finns inget avsnitt som heter “webbläsare” , men du måste ändra allt manuellt.

Problemas cambiar navegador por defecto i Windows 11 - 1

Vi måste leta efter vilka typer av filer eller länkar som används i webbläsaren (t.ex. HTML, HTTP, HTTPS, FTP, PDF, etc.) och i sin tur ändra vilket standardprogram vi vill använda.

Problemas cambiar navegador por defecto i Windows 11 - 2

Dessutom kommer Microsoft återigen att föreslå att vi provar deras Edge-webbläsare innan vi ändrar standardwebbläsaren.

Problemas cambiar navegador por defecto i Windows 11 - 3

Om vi ​​ändå bestämmer oss för att ändra något kommer vi att se ett typiskt fönster där vi kan välja den webbläsare som vi vill använda från allt vi har installerat på datorn.

Problemas cambiar navegador por defecto på Windows 11 - 4

Ett onödigt sätt att komplicera processen, som det kommer att bli mycket snack om.

Detta kan fortfarande ändras innan den slutliga versionen av Windows 11.

Minnas det Windows 11 är fortfarande under utveckling … Mycket mer kan hända innan den slutliga versionen släpps i slutet av året. Det säkraste är att äntligen kommer Microsoft att tillåta att byta webbläsare (och andra program som mediaspelaren) på ett enkelt sätt från konfigurationen, eftersom du annars kommer att utsättas för kritik och problem. Företaget nämns dock inte i detta avseende för närvarande.

Det är också enkelt för webbläsare och andra program att implementera en funktion som gör att vi kan ändra alla associationer på en gång. Men vi måste fortfarande vänta på att få reda på det. Denna vecka andra bygget Insider detta operativsystem bör registreras. Vilka nyheter kommer han att ge oss?

Relaterade artiklar

Back to top button