Det är därför Sony har gett upp ljuduttaget på Xperia XZ2

Note: We hope you enjoy reading this article: Det är därför Sony har gett upp ljuduttaget på Xperia XZ2

Vi har redan sett att ge upp ljuduttaget på nya Sony Xperia XZ2 var den inte den gladaste, speciellt med tanke på tillbehöret som medföljer för att ersätta den, som dock inte tillåter snabbladdning. Men varför bestämde sig Sony för att ge upp detta element? Har det verkligen att göra med det mode som Apple dikterar? Svaret kommer direkt från en serie vanliga frågor som publiceras på företagets officiella webbplats:

Varför tog du bort hörlursuttaget på XZ2 och XZ2 Compact?

Detta är en del av övergången till vårt nya Ambient Flow-designspråk. För att skapa den vackra sömlösa designen behövde våra designers ta bort hörlursuttaget. Dessutom är vi medvetna om den stora marknadstrenden mot trådlösa hörlurar över trådbundna hörlurar.

Motivationen ska därför framför allt spåras tillbaka till det nya Ambient Flow design. För att komma dit, ljuduttaget vart du går nödvändigtvis tas bort. I våra oerfarna ögon och inte av designer det ser lite ut som en forceringeftersom andra tillverkare har gjort smartphones med ramar och tjocklekar som är lägre än den för den nya XZ2, samtidigt som ljudjacket ingår.

Sony gör det klart i en separat notis att det åtminstone finns stöd Högupplöst ljudmen anger inte att det bara fungerar med kompatibla hörlurar och en lämplig konverteringskabel.

Kanske är den verkliga motivationen därför just den sista, som han tar hänsyn till marknadstrender, som trycker på trådlösa hörlurar; trender som hänvisar oss till Apple. Men är det inte då som vi måste gå tillbaka till vad som har sagts här om Sonys oberoende?

Relaterade artiklar

Back to top button