Det är därför Apple TV 4K Siri Remote-skrubbning inte fungerar på Disney+, andra appar

Vissa funktioner i den nya Apple TV 4K Siri Remote kommer inte att fungera korrekt om en videotjänst, som Disney+ eller HBO Max, använder en anpassad spelare istället för Apples tvOS API.

Den nya Siri Remote har en funktion som tillåter användare att scrubba igenom innehåll genom att använda den beröringskänsliga kontrollplattan som ett “scrollhjul”. Vissa användare märkte dock nyligen att funktionen slutade fungera på HBO Max efter att tjänsten lade bort Apples tvOS API.

På fredagen bekräftade Disney+, som också fick fläck för att inte stödja den nya Siri Remote-kapaciteten, att skurfunktionen inte alls är tillgänglig på sin egen tjänst. Det beror på att Disney+, precis som HBO Max, använder sin egen anpassade videospelare.

Scrubbning med rullhjul är endast tillgängligt för appar som använder Apples inbyggda mediaspelare, och det är inte klart om sådana funktioner kommer att göras tillgängliga för tredjepartsspelares plattformar.

Disney+ berättade att de planerar att utveckla skurstöd om och när Apple öppnar åtkomst till kontroll av API:er.

Tillsammans med HBO Max och Disneys streamingplattform rapporterade användare också Siri Remote-kompatibilitetsproblem med Peacock. HBO Max-användare har rapporterat ytterligare buggar med visningskvalitet, Siri-kommandon och pausat videoinnehåll.

Relaterade artiklar

Back to top button