Dessa Vivo X90-bilder är för bra för att vara sanna

Note: We hope you enjoy reading this article: Dessa Vivo X90-bilder är för bra för att vara sanna

Användare, särskilt på senare år, letar efter dem från en smartphone maximal fotografisk prestanda. I denna mening, Vivo e Zeiss har samarbetat för att utveckla tekniken som kommer att “animera” kameran i den nya serien av det kinesiska varumärket: Jag bor X90. Målet med detta samarbete är mycket ambitiöst: ta bilder som perfekt matchar vad det mänskliga ögat ser. I synnerhet fokuserade de två företagens uppmärksamhet på de förbättringar som ska göras på två områden som fortfarande är kritiska för många enheter: porträtt och nattbilder.

För att få mer tillfredsställande resultat än konkurrenterna, det oöverträffade optiska systemet skapat av Vivo och Zeiss använder avancerade linser och beläggningar på ett sådant sätt att den fotografiska sensorns signal/brusförhållande förbättras. Förresten, teknik “True Color Restoration Engine” det bör tillåta dig att bestämma rätt vitbalans. Dessutom finns det “Ultra-klar bildkvalitetsmotor”en algoritm som använder en virtuell modell av objektivet för att återställa cirka 35 % av informationen som förlorats på grund av optiska brister (det finns också ett multi-frame-läge för att förbättra fotokvalitet och dynamiskt omfång).

Nyheten slutar dock inte här. För att förbättra kvaliteten på porträtten, de två företagen har utvecklat ett system som känner av upp till 103 karakteristiska punkter i ansiktet, även med hänsyn till motivets ställning. Därefter kommer programvaran att tillämpa automatiska skönhetsfilter och ingripa i bakgrunden för att justera element som ton eller ljusstyrka. När det gäller nattbilder har den maximala känsligheten fördubblats: i själva verket kan kameran nå ISO 102 400. Det borde inte vara några problem att till exempel “fånga” en stjärnklar natthimmel. Och på tal om sensorer, sa Vivo att sensorn i framtida smartphones kommer att ha 77% bättre ljuskänslighet än den anpassade ISOCELL GNV-sensorn som används i X80-serien.

Slutligen sköts mycket av bearbetningen av en ny accelerationsmotor, som verkar vara en efterföljare till ISP V1. Det utvecklades internt och påskyndar djupinlärning och datorseendeaktiviteter, kombinera traditionella ISP-metoder med moderna AI-baserade lösningar.

Bland annat för att hantera all nödvändig data det finns det integrerade SRAM på det anpassade Vivo-chippet: Jämfört med off-chip RAM har den lägre latens och använder mindre ström.

Relaterade artiklar

Back to top button