Dessa är Lenovos hopfällbara surfplatta och rullbara smartphone sett på nära håll

Lenovo Folio Och Lenovo Cplus: det här är namnen på de excentriska prototyper som visades i går kväll av Lenovo, och vi understryker ordet prototyper, för det är inget mer än så. A surfplatta som kan vikas i två delarför att i praktiken bli en smartphone, och en smartphone som rullas upp på handleden (eller vad du vill), som de “självvikbara armbanden” som en gång var så moderiktiga.

Men underskatta inte utbudet av sådana enheter, vilket utan tvekan kommer att vara den närmaste framtiden för mobilindustrin, eller åtminstone försöka vara det. Lenovo vet att vi fortfarande är i sin linda, och skämtar om det: genom att vika ihop Cplus kommer du faktiskt att se skärmen gå sönder, men det är bara en grafisk effekt, i verkligheten böjer displayen på allvar, och med den också en bra del av resten av komponenterna.

LÄS ÄVEN: Upptäck Moto Z, den “modulära” smartphonen

Uppgiften med Folio verkar nästan tuffare, eftersom clamshell är nästan lätt, men när du förstorar enheten i tablettläge är det lätt att se deformationer och reflektioner i mitten, särskilt i själva skärmskyddet.

Men trots allt är det en prototyp inte av en slump: om allt fungerade korrekt skulle vi hitta det redan på marknaden.

Relaterade artiklar

Back to top button