Den senaste utvecklingen av nätfiske och ransomware-attacker –

Utvecklingen av ransomware de senaste månaderna

Hackare anpassar sig hela tiden till stjäla information eller äventyra säkerheten för offrens datorer. När det gäller ransomware är detta inget undantag. Detta är en av attackerna de använder för att göra vinst. I grund och botten krypterar de innehållet på datorn och ber sedan om en lösensumma.

Utan tvekan är den viktigaste utvecklingen av hackare under de senaste åren skapandet av webbsidor för anlita partners … På så sätt kan de täcka ett större scenario på nätet för att nå det sista offret.

Hur fungerar dessa affiliate-rekryteringssajter? Skadlig programvara skapas i huvudsak av en hacker, utpressare i det här fallet och uppmanar honom att infektera andra datorer. Senare delas vinsten ut. Denna angripare som registrerar sig som partner kommer att få en provision på vinsten för infektionen.

Detta gör ransomware ännu större hot … Skadliga verktyg finns idag som är mycket tillgängliga för alla med nödvändig kunskap. Det gör att de kan nå fler och fler offer.

Hur nätfiske har förändrats

En annan typ av attack som är mycket vanlig på nätverket är den sk Nätfiske … De senaste månaderna började han också attackera fler offer. Detta är ett allvarligt problem eftersom det allvarligt äventyrar vår personliga information och lösenord.

Man bör komma ihåg att dessa attacker kan inträffa på en mängd olika sätt. En av dem är utan tvekan den vanligaste: e-post. Men de kan också skicka skadliga länkar via SMS eller ens telefonsamtal … Dessa två senaste metoder har utökats avsevärt under de senaste månaderna, så vi kan säga att trenden med nätfiske är att ytterligare diversifiera sätten de använder för att nå offret.

Rörande bedrägeri de använder, här kan vi säga att det de har använt hittills har bestått, men allt som rör skatter, inkomster etc har ökat. De kastar vanligtvis en krok på potentiella offer genom att skicka ett meddelande där de förmodligen kan se en rad skatter de måste betala, pengar de måste lämna tillbaka, etc.

El-phishing är ahora más peligroso

Tips för att undvika att falla offer för dessa attacker

Efter att ha förklarat hur Nätfiske och ransomware-attacker utvecklas under de senaste månaderna, det viktigaste kommer: vad du ska göra för att skydda dig själv. Det är viktigt att inte bli offer för sådana onlinehot. Vi kan alltid ha några viktiga tips i åtanke.

Har säkerhetsprogram

Något grundläggande finns alltid där för säkerhet installerat. Ett bra antivirus kan vara praktiskt för att minska risken att falla offer för en mängd olika attacker, såsom ransomware eller till och med nätfiske.

Som tur är kan vi ha många säkerhetsprogram som antivirus eller brandvägg. På så sätt kommer vi alltid att vara skyddade och kommer inte att lämna ett enda hål för cyberkriminella.

Uppdatera alla

Det blir också viktigt att vår modern utrustning och program … I många fall förlitar de sig på säkerhetsbuggarna de upptäcker för att utnyttja dem. På så sätt kan de komma åt vår information, samla in data eller infektera din dator.

Vårt råd är att alltid installera alla tillgängliga korrigeringar. Detta är vad vi bör tillämpa oavsett om vi använder ett visst operativsystem. Vem som helst kan bli sårbar när som helst.

Sunt förnuft

Men utan tvekan, vad man inte får missa är sunt förnuft … Specifikt, i de två typer av attacker vi har pratat om, ransomware och nätfiske, kommer hackare att behöva att vi gör något slags misstag för att få tillgång till datorer. Dessutom kan fingeravtrycksreducering vara praktiskt för säkerhetsändamål.

Kort sagt, ransomware och phishing-program har utvecklats under de senaste månaderna. Det är väldigt viktigt att alltid vara skyddad och inte göra misstag. På så sätt kommer vi att upprätthålla sekretess och säkerhet.

Relaterade artiklar

Back to top button