Den nya Pixel 2 är de första smartphones i världen som är utrustade med eSIM

Note: We hope you enjoy reading this article: Den nya Pixel 2 är de första smartphones i världen som är utrustade med eSIM

Bland de många första som redan etablerats av nya Google Pixel 2 och Pixel 2 XL, finns det också en angående anslutning: de nya Google-enheterna är de första smartphones i världen som stöder eSIM-teknikredan sett på Apple Watch Series 3.

Detta innebär att för att kunna använda telefonnätet, inget fysiskt SIM-kort behöver sättas in inuti det speciella facket, men du kan komma åt med din egen referenser använder smartphonens virtuella SIM, precis som om det vore ett wifi-nätverk.

Uppenbarligen finns det några nödvändiga begränsningar: Användning av denna mekanism är endast tillgänglig för prenumeranter Projekt Fiså hoppas inte att kunna prova det också i Italien.

Trots detta är stödet för eSIM definitivt ett “goda nyheter, och öppnar dörren till ett brett spektrum av potential. SIM-kort verkar nu vara produkter som har föråldrats av tekniska framsteg och vi har pratat om att de är långsamma i flera år eliminering från marknaden.

Detta kommer att vara första steget mot en framtid utan SIM för alla mobila enheter? För nu kan vi inte säga säkert, men marknaden och tekniken är nu mogna för att tillåta denna lilla revolution.

Relaterade artiklar

Back to top button