Den nya nummer ett av DxOMark är en smartphone som du knappast kommer att köpa

Note: We hope you enjoy reading this article: Den nya nummer ett av DxOMark är en smartphone som du knappast kommer att köpa

Den franska tidningen DxOMarkkänd för sina grundliga tester på många aspekter av smartphones, har uppdaterat ranking av enheter med den bästa fotografiska sektorn: den nya nummer ett smartphone dock det kommer knappast att ligga i dina händermed tanke på att det för närvarande inte är tillgängligt i vårt land.

Vi pratar uppenbarligen om Huawei Mate 50 Pro: smartphonen från det kinesiska huset presenterades i Kina i början av september och bara några veckor senare bekräftade företaget att enheten skulle komma i version Global även i resten av världen. Men när detta skrivs, vi vet ännu inte om Huawei Mate 50 Pro faktiskt kommer till Italien.

DxOMark slösade i alla fall ingen tid och utförde sina vanliga tester på smartphonekamerorna. Innan du tar en titt på poängen är det här de tekniska specifikationerna för den fotografiska sektorn:

  • Primär sensor: 50 MP, 24 mm ekvivalent objektiv med variabel bländare mellan f/1,4 och f/4,0, optisk stabilisering
  • Ultrabred sensor: 13 MP, 13 mm ekvivalent objektiv med f / 2,2 bländare
  • Telesensor: 64 MP, 90 mm ekvivalent objektiv med f / 3,5 bländare, optisk stabilisering

Den totala poängen som tilldelas smarttelefonen är 149 poäng (överträffade därför Pixel 7 Pro, med två poäng lägre, och tog förstaplatsen i den allmänna klassificeringen).

DxOMark tilldelade även andra specifika poäng:

  • Foton och videor tagna i starkt ljus (≥1000 lux): 165 poäng (rekord)
  • Foton och videor tagna i bra ljusförhållanden (≥100 lux): 151 poäng (rekord)
  • Foton och videor tagna i svagt ljus (122 poäng (rekord)
  • Foto i porträttläge eller gruppfoto: 142 poäng (rekord)

Bland det positiva med Huawei Mate 50 Pro-kamerorna hittar vi en hög detaljnivå i bildenvälskött brus i bilderna, exakta färger i starkt ljus, exakt autofokus i foton och videorrealistisk bokeh-effekt e brett dynamiskt omfång i både foton och videor.

Det finns dock några negativa sidor: enligt DxOMark uppmärksammas de ibland små inkonsekvenser med vitbalansenden Bildtagningen går långsamt under svåra fotograferingsförhållanden och även i vissa fall märker vi en skillnad i skärpa mellan bildrutor i en video.

Relaterade artiklar

Back to top button