Den nya No Chat-lagen har redan börjat styra, som syftar till att straffa de som använder mobiltelefonen när de kör bil –

Om du är en av dem som är vana vid att använda smarttelefonen när du kör bil, då måste du sluta använda den på det sättet, eftersom sedan i tisdags lag 21 377 publicerades i den officiella tidningen, som ändrar trafiklagen 18 290.

Detta är hur Ingen chattlag, som syftar till att straffa oansvarigt beteende bakom ratten som är relaterat till användning av mobiltelefoner och annan mobil enhet som inte är original till bilen.

Det betyder att det från och med nu inte är tillåtet att manipulera en mobiltelefon eller någon annan elektronisk eller digital enhet (som inte är standard i fordonet) när du kör, inte heller när du stannas vid ett trafikljus eller på ett STOPP disk. Du kan bara använda den när bilen är parkerad och med motorn avstängd.

De som inte följer det, utsätts för böter som går upp till $ 160 000 och även för indragning av licensen i 45 dagar om det är första gången de gör sig skyldiga till överträdelsen.

När det gäller fordon som har system som Apple CarPlay eller Android Auto rekommenderas att man, innan man påbörjar resan, ställer in resmålet när vi är parkerade eller att det görs med röstkommando.

Via La Tercera

Relaterade artiklar

Back to top button