Den nya iPhone 14 tar bort SIM-kortplatsen och ersätter den med eSIM i modellen för USA

Möjligheten att Apple kan sälja varianter av iPhone 14 med SIM-kortplatser och andra endast med eSIM-teknik har ryktats länge. Och ja, det blev verklighet idag.

Idag var den officiella presentationen av den nya iPhone 14 tillsammans med dess varianter, och under evenemanget bekräftade Apple att den amerikanska modellen kommer att säljas utan SIM-kortplats, med enbart eSIM-teknik.

Medan vi här i Chile gradvis anpassar oss till eSIM-teknik, särskilt de av oss som har en iPhone, är det redan i USA en känd teknik och anpassad av huvudoperatörerna, och samma situation upplevs i Europa.

Det senare har blivit det perfekta tillfället för Apple att äntligen lansera en iPhone som endast använder eSIM och därmed börjar smartphonemarknaden använda denna teknik. Samsung, Motorola och Huawei använder redan eSIM i sina toppmodeller, även om Xiaomi hittills har vägrat.

Vad kommer att hända med resten av länderna?

Det bör noteras att iPhone 14 som endast kommer med eSIM kommer att säljas – för närvarande – exklusivt i USA.

Medan vi, i fallet med resten av länderna som kommer att marknadsföra den nya iPhone 14, kommer att få varianten som har stöd för SIM- och eSIM-kort, precis som vi har sett från iPhone XS och XR.

Vad händer om jag köper en iPhone 14 i USA och vill använda den i Chile?

Om vi ​​ser det för ett kompatibilitetsproblem med mobilnät, kommer vi inte att ha problem eftersom iPhone 14 i USA är kompatibel med 5G-, 4G- och 3G-banden som används här.

Men för närvarande har vi bara två operatörer som erbjuder eSIM-tjänsten officiellt: Movistar och Entel. Och dessutom måste vi tillägga att dessa två operatörer endast tillhandahåller eSIM-tjänsten till efterbetalda kunder och du måste begära den direkt på ett av deras filialer.

Vi vet att Movistar har en 100% operativ tjänst, medan Entel har vissa problem med att överföra tjänsten från ett SIM-kort till ett eSIM, ibland fungerar systemet, andra gånger inte, åtminstone är det vad de säger till er filialchefer, så det kommer att vara en fråga om tur.

Vi vet också att WOM TESTAR eSIM, det har redan haft två framgångsrika offentliga tester och de förbereder sig för att lansera det officiellt mycket snart. Faktum är att vi har verifierat att ditt eSIM kommer att kunna återanvändas för att använda det på andra enheter utan att behöva begära ett till på filialen.

Sammanfattningsvis, och även om WOM inte officiellt har lanserat sitt eSIM, om du köper en iPhone 14 i USA, kan du använda den säkert med Movistar, och i fallet med Entel kan du använda den oavsett om dess migreringssystem är i drift eller inte.

Relaterade artiklar

Back to top button