Den nya Exynos 880-processorn med 5G-anslutning anländer till mellanklass-smartphones –

Vi börjar dagen med att informera dig om ankomsten av en ny Exynos-processor som kommer att dedikeras speciellt för premium mellanklass. Det är Exynos 880, ett chip tillverkat av Samsung som kommer att försöka konkurrera med alternativ från Qualcomm och MediaTek.

Bland det som sticker ut är denna processor just på grund av dess 5G-modem, eftersom det är detsamma som vi för närvarande ser med Exynos 980, så vi hoppas kunna se premium mellanklass smartphones redan redo med 5G-anslutning under de kommande månaderna.

Exynos 880 tillverkas i en 8 nanometerprocess och har åtta kärnor sammansatta enligt följande:

2 kärnor ARM Cortex-A76 2,0 GHz 6 kärnor ARM Cortex-A55 1,8 GHz

ARM Cortex-A55-kärnorna säkerställer normal prestanda på enheten samtidigt som de sparar energi. Men när utrustningen kräver högre prestanda kommer ARM Cortex-A76-kärnorna att agera som kommer att använda mer kraft.

När det gäller grafiken kommer de att ansvara för Mali G76 MP5 GPU som kommer att vara ansvarig för att erbjuda bra prestanda i spel, även om det klargörs att det inte är en processor spel. Dessutom kommer den att kunna arbeta med skärmar med en maximal upplösning på 2520 x 1080 pixlar.

När du kommer in i kamerasektionen kan Exynos 880 fungera med en maximal 64 megapixelkamera eller en dubbel sensor på 20 megapixlar vardera, förutom att kunna spela in videor i 4K-kvalitet med upp till 30 bilder per sekund.

Slutligen, när det gäller anslutning, är det bekräftat att det kommer att fungera med dual-band Wi-Fi, integrerar Bluetooth 5.0, förutom stödet för 5G-nätverk som vi nämnde i början. Den första smarttelefonen som använder Exynos 880 är de kommande Vivo Y70-talet.

Via SamMobile

Relaterade artiklar

Back to top button