den första Roll-Up Mobilen på marknaden –

En mobiltelefon som blir en surfplatta, är det värt det?

Även i dag, även om, som jag sa till dig, vi redan har tillräckligt med information om dessa typer av enheter, finns det fortfarande många belackare av denna typ av koncept för din vardagliga telefon. Jag tror faktiskt att det är så extremt användbar produkt för alla användare även om vissa kan dra nytta av detta mer än andra.

Tänk på de möjligheter som en “normal” telefon ger dig, som kan förvandlas till en liten surfplatta när som helst:

  • För de som behöver använda flera skärmar/appar samtidigt på sin smartphone ökar prestandan avsevärt. Vi behöver inte passa de minsta vyerna under en normalstor skärm.
  • När det kommer till reproduktion av innehåll såsom som TV-program, filmer eller YouTube-videor, om du vill kan du visa en stor panel för att se allt i stort.
  • Om du vill läsa på internet eller i en e-bok , med en större skärm blir det en bekvämare uppgift.
  • Redigera ett foto eller video från en mobil , kan du uppnå mer om fronten har en större diagonal.

Det här är bara ett exempel på fördelarna som den här typen av enheter kan ge oss, men listan fortsätter och fortsätter och fördelarna räcker till. Även om du förmodligen tänker ungefär så här: “Men storlek, vikt eller tjocklek är större, eller hur?” … Och, naturligtvis, allt beror på modellen för denna typ av telefon.

Å andra sidan är alla hopfällbara mobiltelefoner vi sett hittills ungefär dubbelt så tjocka som en vanlig telefon. Som du kan föreställa dig beror detta på den dubbla skärmen som de döljer. Vad gäller vikten är det sant att de väger lite mer än någon smartphone, även om detta inte är något speciellt.

Dock verkar det som att Roll-Up Mobile-konceptet är mycket bättre. Tydligen, om vi ser någon ta upp den ur fickan så är det en vanlig telefon. Men inuti döljer den funktionerna hos en surfplatta, som, som jag förklarar nu, mycket enkelt kan distribueras.

OPPO X 2021: Bästa mobil-/surfplattaupplevelsen jag skulle kunna prova

Så med det sagt, låt mig berätta om min erfarenhet av att testa vilken första roll-up mobiltelefon vi kan köpa på marknaden. Naturligtvis, först och främst vill jag att du ska veta att den här telefonen som gick genom mina händer det fanns en prototyp Av vad OPPO X 2021 kommer äntligen att bli. Det vill säga, varken hårdvaran eller programvaran som den innehåller är slutgiltiga. För att ge dig en uppfattning var mjukvaran som kördes Android 10, och nästan säkert när vi kan köpa den kommer den med Android 11. Å andra sidan har det pratats mycket om huruvida de medföljande kamerorna kommer att vara samma som föregående generation, eftersom de har data som liknar dem från tillverkaren av Reno-familjen. Och OPPO har redan försäkrat oss om att detta inte kommer att hända.

vad tycker jag om denna OPPO X 2021? Sanningen är att även om jag inte känner att min åsikt drivs av nyheten, så tror jag att detta kommer att bli den sanna framtiden för framtidens mobil/surfplatta. Roll-up smartphone-lösningen kommer från två små interna motorer som är ansvariga för att visa den här telefonens skärm. A skärm med AMOLED-teknik vad går 6,7 tum till 7,4 tum på bara 3-4 sekunder.

När mobiltelefonen är hopfälld (i normalläge) behöver vi bara hårt slag upp på frigöringsknappen för att aktivera mekanismen. Sedan kommer vi att se hur lite i taget telefonens kropp börjar sträcka sig åt vänster och ökar i storlek. utan förlust av kontinuitet när som helst … Och det är denna upplevelse som fångar min uppmärksamhet när den förbättras programmatiskt genom att återanpassa systemikoner eller innehåll vi ser.

Mekanismen gav mig full säkerhet , det verkar inte som att ingenting är ihållande. I nederkant ser vi hur skenan följer skärmens rörelse. Och på baksidan finns en del av mobilen som vi inte kan se när den är ihopfälld.

En annan fråga som du förmodligen tänker på, särskilt om du redan är bekant med historien om hopfällbara telefoner, är om skärmens krökning märks när den fälls ut … Ja, det syns, men mycket mindre än att vika de telefoner som vi kan vika, tack vare att panelen inuti OPPO X 2021 behåller en mer organisk form snarare än att vikas på egen hand. Och om vi kör fingret över det här området märker vi också denna lätta lättnad, men återigen kan jag berätta att den här första hopfällbara mobilmodellen gav mig en bättre känsla än de första hopfällbara.

När det gäller hur innehållet används i dess användning, eftersom detta inte är den slutliga versionen av programvaran, kan jag inte uttrycka en ironisk åsikt. Det jag kunde verifiera var zoom animation systemet gränssnitt som jag verkligen gillade, som jag nämnde, och videons storleksändring när skärmen zoomas in. I det senare fallet, beroende på förhållandet mellan aspekter av huvudvideon, kan vi se det största innehållet eller inte. I exemplet jag kunde reproducera stod vi inför en 16:9-video, och OPPO X 2021-skärmen kommer att vara runt 20-21:9 (vi har inga officiella data). Så genom att öka storleken på telefonen framför ökade videon i storlek och såg mycket bättre ut.

Så med tanke på att jag stod framför en telefon som fortfarande är i beta, gillade jag verkligen upplevelsen. När jag tittar på vad OPPO har att erbjuda med den här telefonen, vill jag verkligen att den senaste versionen ska finnas där så att jag kan testa den noggrant och berätta, ja, alla fördelarna med en roll-up mobiltelefon som 2021 OPPO X.

Relaterade artiklar

Back to top button