Den första Pixel XL lider av en potentiellt farlig bugg efter uppdatering till Android 8.1 (uppdaterad)

Note: We hope you enjoy reading this article: Den första Pixel XL lider av en potentiellt farlig bugg efter uppdatering till Android 8.1 (uppdaterad)

Under de första månaderna av livet fann vi ofta att vi fick tillbaka många insekt som plågade Pixel 2 XL, Googles nuvarande flaggskeppssmartphone. Den här gången är det dock tur till föregångaren, den första Pixel XL som – enligt många användare som har skickat rapporter i portalen Issue Tracker – verkar lida av ett problem till en början irriterande, men som också döljer ett potentiell fara inte att underskatta.

De insekt det visar sig vid laddning via den medföljande laddaren – eller andra som är kompatibla med standarden Kraftleverans – med meddelandet om laddning pågår som visas och försvinner annonsen intermittent. Det som från början kan misstas för ett kabel- eller uttagskontaktproblem har istället djupare ursprung: det är i själva verket ett mjukvarumissförstånd, vilket leder till att Pixel XL inte längre kräver 18 W (9 V / 2 A) vilket borde, men 25W (9V / 2,8A)tillfälligt avaktivera laddningen tack vare systemet säkerhet implementerad i laddaren.

Därför, om den medföljande strömförsörjningen visar sig kunna försvara sig mot denna överdrivna efterfrågan på energi från smarttelefonen, kan det därför inte garanteras med en batteriladdare. tredje delen att om de har en konstruktion av låg kvalitet och saknar de säkerhetsstandarder som krävs av Power Delivery, kan de leda till mycket allvarligare problem för ägarens säkerhet.

Som nämnts i rubriken verkar problemet ha introducerats efter uppdateringen till Android 8.1men också den första Developer Preview av Android P presenterar det på samma sätt. De många användarrapporterna har ännu inte hittat direkt feedback från Google, som vi hoppas snart kommer igång med att hitta en lösning på ett problem som kanske bara är avlägset farligt, men säkert från ta inte lätt på.

Relaterade artiklar

Back to top button